КАТНИЋ ИСПИТУЈЕ БЕЛИВУКА: Специјални државни тужилац Црне Горе данас у Београду тражи информације о убиству "шкаљараца"

С. Ђ.

01. 12. 2021. у 07:00

ГЛАВНИ специјални државни тужилац Црне Горе Миливоје Катнић и специјални тужилац Саша Чађеновић данас би у Тужилаштву за организовани криминал у Београду требало да саслушају Вељка Беливука и Небојшу Јанковића, у вези са убиством Дамира Хоџића, Адиса Спахића и Мила Радуловића званог Капетан.

КАТНИЋ ИСПИТУЈЕ БЕЛИВУКА: Специјални државни тужилац Црне Горе данас у Београду тражи информације о убиству шкаљараца

Фото: Архива

Овом истрагом су обухваћени Игор Божовић, Слободан Кашћелан, Радоје Звицер, Радивоје Живковић, Милан Вујотић, Драган Кнежевић, Радоје Живковић, Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић, Ратко Живковић, Милош Радоњић, Душко Рогановић и Владимир Вучковић.

Према до сада прикупљеним доказима, након што су у октобру прошле године у кући надомак Спужа осумњичени убили Спахића и Хоџића, отетог Радуловића су преместили на друго место и убили. Претходно су од њега изнудили све информације везане за деловање "шкаљарског клана", односно криминалне групе којој је он наводно припадао. Радуловић је, верује се, убијен, након двомесечног мучења, у децембру прошле године.

Беливук и Миљковић су, како је Чађеновић навео, за време извршења наведених кривичних дела, нелегално ушли у Црну Гору мимо граничних прелаза и без дозволе државних органа те земље. У Србију су се, наводи он, вратили на исти начин.

У Тужилаштву за организовани криминал раније су навели да им је замолница црногорског специјалног тужилаштва достављена 8. новембра, а да је суд одобрио указивање међународне правне помоћи 16. новембра и заказао саслушање за 1. децембар.

Миљковић и Беливук су у притвору у Београду од фебруара и терете се за низ кривичних дела, међу којима је и шест убистава. Ускоро ће им бити заказано суђење пред Специјалним судом у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)