САСЛУШАН ВОЗАЧ ОСУМЊИЧЕН ЗА НЕСРЕЋУ У МИРИЈЕВУ: "Не сећам се ни како сам изашао из возила"

Н.Б.

19. 11. 2021. у 13:04

ПРЕД Првим основним јавним тужилаштвом у Београду данас је саслушан Д. К. (21), осумњичен да је 17. новембра око 11.30 часова изазвао саобраћајну несрећу на Миријевском булевару у којој је настрадала Злата Живковић (64).

САСЛУШАН ВОЗАЧ ОСУМЊИЧЕН ЗА НЕСРЕЋУ У МИРИЈЕВУ: Не сећам се ни како сам изашао из возила

Фото: Приватна архива

Осумњичени је возио БМВ, када је изгубио контролу над возилом. Кретао се великом брзином и у једном тренутку је „излетео“ са коловоза на тротоар. Ударио је у бандеру и оборио је и она је пала на несрећну жену. У возилу је био још један младић, који је том приликом задобио лаке телесне повреде. Том приликом оштећено је једно возило, као и улична бандера која је „откинута“ из лежишта. 

 - Осумњичени Д. К. је приликом саслушања признао да је он управљао без возачке дозволе возилом марке БМВ, за које му је било познато да није регистровано, крећући се улицом Миријевски булевар из смера Улице Витезова Карађорђеве звезде према Вишњичкој улици брзином од око 70-80 километара на час. Рекао је да је коловоз био мокар, те је наједном изгубио контролу над возилом и да се не сећа даљег следа догађаја, већ је само чуо ломљаву и прасак. Навео је да се не сећа ни како је изашао из возила, али да је касније сазнао и видео да је настрадала једна жена, као и да је видео бандеру која је откинута - наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Првом суду је поднет предлог за одређивање притвора према Д. К. јер, како се наводи, постоје особите околности које указују да би окривљени боравком на слободи могао ометати поступак утицањем на сведоке, као и због постојања особитих околности које указују да би могао у кратком временском периоду поновити кривично дело, с обзиром на то да је више пута кажњаван за учињене прекршаје прописане Законом о безбедности саобраћаја на путевима.

У доказном поступку тужилаштво ће прибавити обдукциони налаз за преминулу, наредити неопходна вештачења и то судско-медицинско вештачење ради утврђивања повреда услед којих је наступила њена смрт, као и саобраћајно-техничко вештачење како би се утврдиле све околности под којима се одиграла предметна саобраћајна незгода, прегледати видео-записе са камера, испитати све сведоке и прикупити сва обавештења и друге доказе, те ће донети коначну одлуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Аутом покосио младића у Власотинцу, сломљене ноге и кичма - пијани возач побегао, па ухапшен