ЉУБОМОРА: Ђокић месечно зарађивао 20.000 евра од камате, Џонић то није могао да поднесе?

Новости онлајн

09. 11. 2021. у 09:21

ГОРАН Џонић био је болесно љубоморан на свог брата Горана Ђокића, који је, како се сазнаје, само од камата на позајмљени новац месечно узимао 20.000 евра, те би, наводно, осим користољубља и мржња могла бити мотив свирепог злочина за који је бивши ватрогасац осумњичен.

ЉУБОМОРА: Ђокић месечно зарађивао 20.000 евра од камате, Џонић то није могао да поднесе?

Фото: Фејсбук, Ј. Ћосин

Да подсетимо, власник мењачнице Горан Ђокић, његова супруга Гордана и ћерка Лидија нестали су 26. септембра, а њихова спаљена тела пронађена су 2. октобра у њивама око Моравца. Три недеље касније због троструког убиства ухапшен је Горанов брат од тетке Горан Џонић, а после његовог исказа у полицији и синови Стефан и Милан, као и браћа Костадин и Александар Милошевић из Моравца.

- Прича се да је Ђокић, који је изузетно лепо зарађивао од мењачких послова, давао новац на зајам уз камату. Наводно, само на име камата он је месечно узимао 20.000 евра, а некада и више - прича извор упознат са истрагом:

Били блиски

- Џонић, који је био Ђокићева особа од поверења, све је то врло добро знао. Он му је прао аутомобил, па је знао и где држи новац, пошто је увек волео да код себе има одређену своту - објашњава саговорник.

Управо тако Џонићу је пало на памет да дође до новца који му је био потребан и да детаљно испланира злочин, тврди извор.

- Бивши ватрогасац је био у дуговима због плаца који је купио, али бринуло га је још нешто. Он потиче из породице гастарбајтера, увек су имали много новца и све му је било доступно. Никако није могао да се помири са тиме да његов брат, који је један од првих мењача у Алексинцу, сада зарађује више и има могућност за лагоднији живот, док он полако упада све дубље у дугове - наводи извор:

- Велика мржња коју је осећао према Ђокићима видела се и на последњем саслушању у тужилаштву, када се на помен свог мртвог брата грохотом смејао. Све време је мењао расположења, али ни на једном досад обављеном испитивању није показао ни трунку сажаљења према жртвама. То је изненадило и најискусније оперативце, нарочито што су Џонић и Ђокић били изузетно блиски.

Како наш извор каже, Џонић све време у притвору покушава да се представи као душевно болестан.

- Он је без сумње екстремно интелигентан човек, то је јасно свима који су имали прилику да разговарају са њим. У прилог му иде и то што је сам осмислио злочин и реализовао га - рекао је извор.

Чекају се балистичка и ДНК вештачења

У досадашњој истрази пронађено је 43.000 евра Горана Ђокића закопаних на имању Џонића, затим у усисивачу, а потом и у гаражи још 10.000 евра.

- Базне станице показале су да је Џонић био на месту на коме је запаљен "пасат" породице Ђокић, у селу Тешица. Осим тога, чека се да у тужилаштво пристигну балистичка вештачења, као и вештачења ДНК трагова - рекао је извор.

БОНУС ВИДЕО:

Привођење Сузане Џонић у полицијску станицу на испитивање

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити