ОПЉАЧКАНЕ ДВЕ ЦРКВЕ И ЏАМИЈА: Полиција ухапсила разбојнике који су крали новац из богомоља

Н. Кочовић

26. 10. 2021. у 11:24

НОВОПАЗАРСКА полиција ухапсила је, у одвојеним акцијама, тројицу мушкараца који су претходних дана опљачкали две цркве и једну џамију у овом граду.

ОПЉАЧКАНЕ ДВЕ ЦРКВЕ И ЏАМИЈА: Полиција ухапсила разбојнике који су крали новац из богомоља

Фото: Н. Кочовић

Ефикасним радом полиција је расветлила крађе новца који су верници остављали у дрвеним кутијама у црквама Свете Тројице у Избицама и Светог пророка Јеремије у Осоју.

- Крађе су се десиле 15. и 17. октобра, а ухапшен је М. Љ. (55) из Новог Пазара, против којег је, по налогу Основног јавног тужилаштва, поднета кривична пријава због сумње да је починио тешке крађе – каже извор „Вечерњих новости” у полицији.

Истовремено, полиција је расветлила и разбојништво у џамији Ферхадија у Херцеговачкој улици, одакле је из сефа однета незнатна количина новца.

- Ухапшени су Д. Р. и Ц. Х. из Новог Пазара, који су разбили сеф, начинивши веће оштећење на сефу. И они се сумњиче да су починили кривично дело тешка крађа – каже наш извор.

Иначе, новопазарска полиција и даље интензивно трага за особом или више њих које су оштетиле и порушиле надгробне споменике на православном гробљу у насељу Шестово.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)