"ЛИДИЈУ ЈЕ КАО БЕБУ ЊИХАО НА КОЛЕНУ, САДА ЈЕ УБИО" Комшије о Горану Џонићу и убиству породице Ђокић - "Издао је своју крв!"

Ј. Ћосин

24. 10. 2021. у 18:36

ГОРАН Џонић, осумњичени за хладнокрвно убиство породице Ђокић, саслушан је синоћ у нишком тужилаштву.

ЛИДИЈУ ЈЕ КАО БЕБУ ЊИХАО НА КОЛЕНУ, САДА ЈЕ УБИО Комшије о Горану Џонићу и убиству породице Ђокић - Издао је своју крв!

Фото: Ј. Ћосин/Фејсбук/Goran Dzonic

За убиство Ђокића Џонић је оптужио и своје синове, али је као саизвршиоце означио и двојицу мушкараца из овог села, а то су браћа Константин и Костадин Милошевић које у селу знају под надимком "Јојке". Ипак, нико у селу за њих не верује да су умешани у овај монструозан чин.

У селу нико неће јавно да изнесе своје мишљење, а страх и неверицу је подгрејао графит "Правда за породицу Џонић", исписан црвеном бојом на раскрсници у близини кућа Ђокићевих и Џонићевих.

Сви се слажу у једном - да је Џонић монструм кога треба доживотно оставити иза решетака.

- Издао је своју родбину, своју крв на неки начин. Он је малу Лидију њихао на коленима као бебу, а сада јој у цвету младости одузео живот. Био је наводно одан и нераздвојан пријатељ с њеним родитељима, братом Гораном Ђокићем и његовом супругом Горданом па их ликвидирао на најсуровији начин и њихова тела спалио. Што се тиче његових синова већина у селу мисли да лаже да би се извукао на неки начин. Момке знамо од када су се родили, заиста златна деца. Јасно је онда какав је то човек, уместо да се жртвује за своју децу он их гура на гиљотину. То објашњава и његову одлуку на монструозни злочин - објашњава комшија Џонића.

- Знамо се добро сви у селу. Џонић је навикао на паре, а сада је у пензији и вероватно му то није довољно. Погледајте какву кућу има, а недавно је једну купио и сину. То вреди на милионе. Родитељи су му гастарбајтери и месечно имају сигурно велика примања. Питате се шта му је требало да изврши злочин, па похлепа за новцем - додаје други комшија.

Ретки су они који коментаришу о Џонићу, а и они не желе да им се имена помињу нити да се сликају. У многе куће увукао се страх иако већина не верује да са злочином имају икакве везе и ухапшена браћа “Јојкини” како их у селу називају, а које је Горан Џонић означио као саизвршиоце.

- Ти младићи годинама раде у Шведској, где им је и мајка. Имају они тамо своје послове и доста пара и не би прљали руке за неколико десетина хиљада евра које је Џонић узео од Ђокића – мишљења су у селу Моравац.

Подсетимо, решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Нишу, одређен је притвор у трајању од 30 дана, против Горана Џонића, Милана Џонића и Стефана Џонића из села Моравац, због постојања основане сумње да су извршили кривично дело тешко убиство. Они су са лисицама на рукама изведени из Вишег суда у Нишу у поноћ, између суботе и недеље и марицом одведени у притвор.

Горан Џонић је доведен на саслушање у нишко тужилаштво у суботу у 9 часова, а из Палате правде је изашао у 23.30 часова, након 14,5 сати. Више јавно тужилаштво у Нишу је након саслушања донело наредбу о спровођењу истраге против тројице окривљених Горана Џонића, као и његових синова због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешко убиство.

Стефан Џонић, један од двојице синова Горана Џонића ради као војник, док је други Милан кренуо очевим стопама и запослен је као ватрогасац.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Привођење Сузане Џонић у полицијску станицу на испитивање

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)