ТУКЛИ ГА У БУНКЕРУ, УБИЛИ У РИТОПЕКУ: Екипа Беливука и Миљковића сатима мучила Николу Митића да им каже ко га је послао да их прати

Е. Х.

23. 10. 2021. у 12:00

КАДА су 10. августа 2020. године припадници криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића уочили Николу Митића (33) у његовој "хонди сивик" на Дедињу, препречили су му пут испред Амбасаде САД и пред већим бројем људи, киднаповали га, везали и убацили у "шкоду суперб" (БГ 717-ХЈ). Тукли су га до базе, односно својих просторија на стадиону Партизана у Хумској, где су наставили са мучењем овог младића.

ТУКЛИ ГА У БУНКЕРУ, УБИЛИ У РИТОПЕКУ: Екипа Беливука и Миљковића сатима мучила Николу Митића да им каже ко га је послао да их прати

Никола Митић и бункер на стадиону Партизана у Хумској улици / Фото И. Маринковић

Ови детаљи, поред осталог, наводе се у захтеву за спровођење истраге за убиство Николе Митића, за шта су осумњичени Вељко Беливук, Марко Миљковић, Сенад Решовић, Милош Будимир, Владимир Грек, Срђан Лалић, Влада Драганић, Бојан Хрватин, Дејан Тешић, као и у то време једва пунолетни А. С. и Н. С.

- Решовић је тукао Митића све време док је овај био везан у ауту - пише у тужилачком акту, у који су "Новости" имале увид. - По доласку у Хумску, физичко малтретирање и испитивање Митића наставили су Беливук, Миљковић, Лалић, Будимир, Хрватин, Тешић и Решовић. Тражили су да им каже ко га је послао да их прати и узели су му телефон, на ком је имао апликацију "Скај". Натерали су га да им да шифру и ту су видели његову комуникацију са Лазаром Вукићевићем.

У исто време, како тврди тужилац, Лалић се позабавио брисањем видео-записа са стадиона, на којима је био забележен улазак Митића у њихову "базу", док је задатак Владимира Грека и А. С. био да се отарасе Митићевог телефона. Апарат су бацили у Дунав.

- Беливук и Миљковић су, затим, донели одлуку да се претучени Митић пребаци у викендицу у Ритопеку и тамо убије - наводи се у захтеву. - Њих двојица су остала у просторијама у Хумској, јер су се бојали да ће неко да пријави отмицу Митића, која се догодила усред дана, на јавном месту и испред Амбасаде САД. Њих двојица су организовала и да се истог дана хитно окрече просторије "Принципа" на стадиону, како би уклонили Митићеву крв, која је прскала током злостављања.

Окривљени Милош Будимир, Лалић и Тешић одвезли су жртву у Ритопек, где их је у викендици чекао, како наводи тужилац, Драганић.

- На основу упутстава и наредби Беливука и Миљковића, које су слали преко "Скаја", Митићу су најпре, у њиховој "кланици", како су називали скривену просторију у гаражи, одсекли прст на нози, потом су га давили, а на крају заклали - наводи се монструозан опис убиства. - За то време на стадиону су Беливук и Миљковић, са Спасојевићем, који је донео фарбу, кречили просторије у којима је боравила жртва. Намештај и подове су пребрисали соном киселином, а кревет са јастуцима, на којем је седео Митић, исекли су и бацили на депонију.

Његову "хонду сивик" припадници групе су, по налогу вођа, одвезли на Кошутњак и детаљно је пребрисали и очистили од трагова. Оставили су ауто и закључали у Улици Пере Велимировића код броја 52. Тамо је и пронађен првог дана маја ове године.

Фото: И. Маринковић

- Сутрадан, по убиству Митића, Беливук, Миљковић, Спасојевић, Милош Будимир, Лалић и Хрватин вратили су се у Ритопек, где их је чекао Драганић, како би уклонили тело - наводи се у образложењу наредбе о проширењу истраге. - Жртву су исекли и самлели у машини за млевење меса. Остатке су спаковали у џакове и побацали у Дунав. Хрватин и Драганић су, потом, просторију опрали различитим хемијским средствима, соном киселином, варикином и водом.

МИТРОВИЋ ПРАТИО РАДОЈЕВИЋА

У НАРЕДБИ за проширење истраге, против ове криминалне групе наведен је и податак да се Драган Митровић (32), који је ухапшен истог дана кад и Сенад Решовић (33), терети за удруживање ради вршења кривичних дела. Он се сумњичи да је пратио и сакупљао податке о Здравку Радојевићу, кога су припадници групе отели и убили новембра 2020. године.

ДВОЈЕ СЕ БРАНЕ СА СЛОБОДЕ

АПЕЛАЦИОНИ суд у Београду преиначио је решење и Слађани Секулић и Николи Стефановићу, оптуженима да су припадници криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, притвор заменио мером кућног притвора, уз електронски надзор, односно наногвицу. Осталим оптуженима, чији су се браниоци жалили на одлуку о притвору, потврђена је оваква мера.

Фото: МУП

ХРВАТИНУ ПОСЕБАН СТАТУС

У ПРОШИРЕЊУ истраге против криминалне групе Беливука и Миљковића наводе се и подаци из којих произилази да је Бојан Хрватин стекао статус оптуженог - сведока. То није повлашћен статус, попут сведока сарадника, јер је учествовао у убиствима, али ће му казна бити мања, јер је пристао да сарађује са истражним органима и исприча своја сазнања и детаље учешћа у најкрвавијим делима.

Он се, иначе, од оптужби брани са слободе, односно у кућном је притвору.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)