ИЗБРИСАЛИ ПОТЕРНИЦУ, ПА ТРАЖИЛИ 300.000 ЕВРА? Полиција истражује повезаност Дијане Хркаловић и Слободана Миленковића званог Мали Сента

Е. Х.

22. 10. 2021. у 17:47

ОПЕРАТИВЦИ српске полиције у оквиру предистражних радњи које се спроводе против некадашње државне секретарке Дијане Хркаловић испитују и њену сарадњу са Слободаном Миленковићем, званим Мали Сента, бившим начелником Службе за сузбијање наркотика београдске полиције.

ИЗБРИСАЛИ ПОТЕРНИЦУ,  ПА ТРАЖИЛИ 300.000 ЕВРА? Полиција истражује повезаност Дијане Хркаловић и Слободана Миленковића званог Мали Сента

Фото Архива

У фокусу је "специфична" веза између њих и криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, која је ишла дотле да су на основу њихових захтева неким нарко-дилерима "скидане" и потернице, и то за цену од 300.000 евра!

Поново је, како сазнајемо, покренут поступак и утврђује се зашто је, наводно, Миленковић дао налог да се повуче потерница за наркодилером З. С., августа прошле године, којег су наши истражни органи потраживали због шверца више десетина килограма амфетамина и других врста синтетичких дрога.

- Тај човек је радио за криминалну групу Беливука и Миљковића - наводи извор "Новости" из истраге.

Полиција блокирала Курсулину улицу на Врачару после пуцњаве, Фото Танјуг

 

- Дрогу је производио и растурао за свој и њихов рачун. Направили су дилове да у "бизнис" улажу заједно. Једног тренутка, међутим, када су сазнали да је за З. С. суд расписао потерницу, понудили су му да је "скину". Овај наркодилер је то прихватио, али није знао у том тренутку колико ће то да га кошта.

Према опертивним подацима, који се сада проверавају, Беливук и Миљковић су затражили од Миленковића, а о свему је била обавештавана и Хркаловићева, иако тада није више била у МУП, да се повуче потерница против З. С. По налогу Миленковића, како је утврђено, то је у једном тренутку и урађено.

- Беливук и Миљковић су о томе одмах обавештени и кренули су да притискају З. С. да им да новац - истиче наш саговорник.

- Говорили су да морају да плате онима који су то одрадили. Тражили су у једном тренутку 300.000 евра. Видевши да је враг однео шалу, З. С. им је рекао да он те паре нема. Они су га додатно притискали, а када су видели да од новца нема ништа, бацили су Молотовљев коктел на кућу у којој су тада били његова жена и двоје малолетне деце.

Иако у бекству, З. С. је са Беливуком и Миљковићем одржавао контакт преко заштићене апликације "Скај". Колико су били бахати и имали моћ у тадашњим структурама МУП Србије, сведочи и податак да су тражили да се против З. С. поново распише потерница, јер "неће да плати". То је и урађено, и опет по налогу Миленковића.

- О свему је, наравно, иако више није била у полицији, обавештена и Хркаловићева и све време је била у току са целом "операцијом" - каже наш саговорник.

- Она и Миленковић су били у контакту, такође, преко апликације "Скај", а обоје су. наводно, истовремено имали комуникацију са Беливуком и Миљковићем.

Посебна радна група сада се бави, поред оваквих незаконитости, које су чињене у време претходног министра полиције Небојше Стефановића, и "радом" оперативне екипе назване "Мангуста", коју је формирала управо Хркаловићева. Током њиховог "истраживања", људи који су им били у "фокусу", завршавали су мртви на београдском асфалту.

- Није свако могао да буде члан "Мангусте", већ је људе искључиво бирала Хркаловићева - објашњава наш извор.

- Окосницу су чинили Дејан Миленковић Багзи, тадашњи начелник Службе за специјалне истражне методе и Драгослав Дамјановић Цока, кога је он довео, препоручио и спојио са Хркаловићевом. Дамјановићу је најближи човек био Предраг Петровић, кога је он "повукао" у ову радну групу. После њеног растурања, Петровића је бивша државна секретарка МУП пребацила у Жандармерију, и то у обавештајце.

Иначе, у МУП се сада истражује и поступање Дамјановића, који је, према оперативним сазнањима, преко "Скаја" био у контакту са Александром Шарцем (убијен октобра прошле године у подземној гаражи Тржног центра "Ушће"), али и Страхињом Марковићем, који се води као нестао од јуна 2020. Сумња се да иза оба догађаја стоји криминална група Беливука и Миљковића.

- Интересантан је податак до ког смо дошли, а то је изјава Вељка Беливука да је Дамјановић "најбољи оперативац, који их је спасао пар пута" - истиче наш извор.

- Наравно, сада се проверава да ли је то тако, јер је ова криминална банда знала на тај начин, хвалећи некога, да усмерава пажњу и на погрешне људе.

Притвор остаје

Кривично ванпретресно веће Посебног одељења Вишег суда у Београду (Специјални суд) одбило је јуче жалбу бранилаца некадашње државне секретарке у Министарству унутрашњих послова Дијане Хркаловић, који су тражили да јој се притвор укине и омогући одбрана са слободе. Њој је притвор одређен због опасности да ће утицати на сведоке.

Циљани удари на фирме

ИАКО није био члан "Мангусте", један од најближих сараднике Дијане Хркаловић био је Дарко Луковић, кога је она, као и Дејана Миленковића Багзија, довела из Безбедносно-информативне агенције.

Фото: Printskrin

Tekst potpisa

- Она је Луковића поставила на место начелника Службе за борбу против корупције - наводи саговорник "Новости" из истраге. - Сада истражујемо пријаве неких фирми да су били циљано на "удару" и да је реч о својеврсном "рекету". То је посебна тема на којој се тренутно ради.

Алексић брани Малог Сенту

ЈЕДАН од челника Народне странке, Мирослав Алексић, ових дана здушно брани Слободана Миленковића (на слици), тврдећи да је Сента био на листи да га убију Вељко Беливук и Марко Миљковић. То, међутим, није тачно, јер је пронађена комуникација између њих у апликацији "Скај", која говори о сасвим другачијем односу.

Фото Архива

Иначе, бивши начелник за дроге београдске полиције био је својевремено повезиван и са пуцњавом која се догодила у центру Београда, 29. децембра 2019. године. У прво време је јављено да је рањен полицајац, али се онда испоставило да је погођен нарко-дилер из Новог Пазара С. Д. (42). Оружани напад се догодио у Курсулиној улици, око 19 часова, приликом примопредаје наркотика. МУП Србије је тада саопштио да је рањена особа превезена у Ургентни центар, а да полиција обавља увиђај и трага за нападачем.

- Тамо је било и полицајаца приликом те пуцњаве - наводи наш саговорник.

- Цео догађај је заташкан, а Миленковић и још неки његови инспектори и тада су полиграфски тестирани због чудне повезаности са неким нарко-дилерима.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)