ПО НАЛОГУ ДИЈАНЕ ХРКАЛОВИЋ: Шта се крије иза "спектакуларне" акције хапшења у "Дурмитору"

Е. Х.

21. 10. 2021. у 10:09

ПО НАЛОГУ Дијане Хркаловић, али и њој тада потчињених начелника Управе криминалистичке полиције (УКП), 2018. године је организована рација у познатом ресторану "Дурмитор" у Новом Београду, када је ухапшено десетак особа.

ПО НАЛОГУ ДИЈАНЕ ХРКАЛОВИЋ: Шта се крије иза спектакуларне акције хапшења у Дурмитору

Фото: МУП Србије/Архива Новости

У јавности је то представљено као привођење људи блиских "шкаљарском клану". Међу приведенима се тада нашао и Милош Ниловић, звани Руњо, који је само годину дана раније избегао смрт.

Јуна те године, међутим, у овом познатом угоститељском објекту пронађена су два пиштоља, а на крају "целе баладе" суђено је само Ниловићу и Митру Муратовићу и то искључиво за недозвољено држање оружја.

Није било речи, ни "ш" о "шкаљарцима".

- Интересантно је да је целу акцију овог назови спектакуларног хапшења снимала Служба за специјалне истражне методе (ССИМ), чији је начелник у то време био Дејан Миленковић Багзи, што је било неуобичајено, јер су рацију извели припадници СБПОК и они увек своје "деловање" сами снимају - наводи наш саговорник.

- Хркаловићева и Миленковић су тада били најближи сарадници, а сада су осумњичени за кривична дела која се тичу сакривања доказа када је реч о "убиству на шинама", односно ликвидацији каратисте Властимира Милошевића, јануара 2017. године.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)