НА ТЕРЕТ ЈОШ ДВА УБИСТВА: У ТОК стигла нова пријава против Беливука, Миљковића и њихове екипе

Е. Х.

19. 10. 2021. у 21:33

ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал добило је у уторак нову кривичну пријаву против Вељка Беливука, Марка Миљковића и припадника њихове криминалне групе због отмица и убистава Николе Митића (33) и Горана Михајловића (22).

НА ТЕРЕТ ЈОШ ДВА УБИСТВА: У ТОК стигла нова пријава против Беливука, Миљковића и њихове екипе

Фото: Д. Миловановић

Истрага против њих ће одмах бити проширена за први злочин, док се за други, како сазнајемо, настављају додатне истражне радње.

За отмицу и ликвидацију Митића, пре два дана је ухапшен Сенад Решовић (33), звани Секи, високорангирани припадник ове криминалне групе. Он је, како се сумња, учествовао у киднаповању овог младића 10. августа прошле године испред резиденције америчке амбасаде на Дедињу. Како је откривено, Митић је одведен у Ритопек, где је брутално убијен.

Поред Решовића, за овај злочин осумњичени су и вође и други припадници "Принципа" Вељко Беливук, Марко Миљковић, као и М. Б., Д. Т., В. Д., Н. С., С. Л., В. Г., А. С. и Б. Х.

Митић је тог 10. августа требало да се око 16 сати нађе са сестром, али на заказани састанак није дошао. Његов мобилни телефон је искључен око 17 сати. Сумња се да је неколико сати касније и убијен у околини Београда. Према досадашњим резултатима истраге, Беливук и Миљковић су, наводно, наредили убиство Митића због његове блискости са Лазаром Вукићевићем.

Иначе, Решовић је по налогу Беливука и Миљковића обезбеђивао и београдске сплавове, као и локале којима су они пружали "заштиту". Полиција сумња да је за рачун групе организовао и растурање наркотика по овим угоститељским објектима. Важио је за истакнутог члана ове групе, а реч је, како сазнајемо, о вишеструком извршиоцу тешких кривичних дела.

Као и остале припаднике ове организоване криминалне групе, заступа га адвокат Дејан Лазаревић. Према незваничним сазнањима, Решовић није желео да одговара на питања инспектора СБПОК, али прикупљени докази га тешко терете. Он је у уторак приведен у Тужилаштво за организовани криминал на саслушање, где се бранио ћутањем. На предлог Тужилаштва одређен му је притов до 30 дана.

Припадници Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) УКП МУП Србије у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом (БИА) и Тужилаштвом за организовани криминал (ТОК) настављају акцију на разбијању ове криминалне групе. Настављају се привођења, као и разоткривања осталих недела Беливукове и Миљковићеве екипе.

- Подизање оптужнице за неко кривично дело није крај рада полиције. Сви који учествују у вршењу кривичних дела могу да буду сигурни да ћемо их тражити и да ћемо их пронаћи, без обзира на то да ли су убице или су њихови помагачи. Честитам припадницима УКП и СБПОК што не одустају и не заборављају - поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

ХАПШЕЊЕ ЗА РАДОЈЕВИЋА

У Понедељак је ухапшен и Дејан Михајловић (32), због сумње да је један од оних који су учествовали у убиству навијача Звезде из Котежа Здравка Радојевића, за шта је већ подигнута оптужница. Убиство се догодило 10. новембра прошле године, а Михајловић је у уторак саслушан у ТОК, а како сазнајемо, бранио се ћутањем. Након тога одређен му је притвор.

НЕСТАНАК МИХАЈЛОВИЋА

ГОРАН Михајловић нестао је априла 2019. године. Како је истрага слабо одмицала, Сања Михајловић, Горанова мајка, сама је кренула у потрагу за првенцем. О својим сазнањима говорила је за "Новости":

- Тог дана ја сам радила, а Горан је изашао из куће. Јавио се оцу и супрузи Катарини и поручио да ће брзо да се врати. Ноћ је увелико пала, а њега није било. Није се јављао ни на телефон. Његова супруга Катарина нам је рекла да сигурно нешто завршава. Када је прошло седам дана, а он се није појављивао, нити јављао, нестанак смо пријавили полицији.

Ноћ уочи нестанка Горан је био веома нервозан. Претходно је био на журки код друга. Ујутру је изашао и телефон му је био доступан до 16.30. Од тог тренутка, као да је у земљу пропао.

Полиција је Горанов аутомобил, којим је отишао да се нађе са другом, пронашла 12. априла у Новом Београду, на паркингу зграде, у којој је живео Дарко Елез.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)