ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ СА КАРАБУРМЕ: Иза решетака још 30 дана због саобраћајне несреће у којој је погинуо дечак

Танјуг

19. 10. 2021. у 12:23

ПРВИ основни суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор Лазару Г. (38), окривљеном да је 18. јула увече на Карабурми својим аутомобилом ударио двоје деце, од пет и девет година, на пешачком прелазу, па побегао.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ СА КАРАБУРМЕ: Иза решетака још 30 дана због саобраћајне несреће у којој је погинуо дечак

Фото: М. С./Фејсбук/ОФК "Гол"

Притвор му је продужен због опасности од бекства и да не би у кратком року поновио кривично дело, прецизирала је за Танјуг портпарол суда Бојана Станковић.

Галићу је, иначе, за сутра заказан наставак суђења, када би требало да изнесе детаљно своју одбрану, али ће због најављеног штрајка адвоката суђење бити одложено.

Он се на почеку суђења кратко изјаснио да није крив, док се у јулу на саслушању пред тужиоцем бранио ћутањем.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду оптужним предлогом против Галића од суда тражи да га осуди на јединствену казну од 10 година затвора због кривичних дела - тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, као и меру безбедности Забране управљања моторним возилом у трајању од пет година.

Овај предмет је летос био у жижи јавности јер Галићу првобитно није био одређен притвор, пошто је судија за претходни поступак одбио предлог тужилаштва за притвор.

Међутим, кривично ванпретресно веће суда је усвојило жалбу тужилаштва и одредило му притвор због опасности од бекства и због постојања особитих околности које указују да би у кратком року могао да понови кривично дело.

Због првобитног пуштања на слободу Галића, грађани су организовали протесте на Карабурми, а министарка правде Маја Поповић је крајем јула иницирала дисциплински поступак пред Високим саветом судства против судије за претходни поступак, која је одбила да му одреди притвор.

Он је након несреће напустио лице места, није се сам пријавио након незгоде, већ га је пронашла полиција, и нема пријављено пребивалиште на територији Србије, јер му је адреса пребивалишта пасивизирана.

Више пута је био осуђиван, и то два пута због извршења саобраћајних кривичних дела.

Терети се да је 18. јула, око 20.15, управљајући путничким возилом у Улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну незгоду тако што је возилом ударио и оборио три пешака који су коловоз улице прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.

У незгоди су деца С. Б. (2011) и Л. Б. (2016) која су прелазила улицу у пратњи оца задобила тешке телесне повреде, а деветогодишњи дечак је од повреда преминуо у болници 22. јула.

Отац М. Б. задобио је засада лаке телесне повреде.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: Језив снимак: Жену покосио аутомобил на пешачком прелазу у Новом Пазару

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)