УПАО У МЕЊАЧНИЦУ ЂОКИЋА СА МЕТАЛНОМ ШИПКОМ: Још увек се нагађа мотив убиства - полиција проверава сваки детаљ из прошлости

Ј. Ћосин

19. 10. 2021. у 09:00

ИСТРАЖИТЕЉИ из Ниша, Алексинца и Београда даноноћно раде на проналажењу убице трочлане породице Ђокић.

УПАО У МЕЊАЧНИЦУ ЂОКИЋА СА МЕТАЛНОМ ШИПКОМ: Још увек се нагађа мотив убиства - полиција проверава сваки детаљ из прошлости

Фото Приватна архива

Још увек се само нагађа да ли је за овај незапамћени злочин једини мотив било користољубље. Разни стручњаци данима су коментарисали шта све може да буде мотив, али се до сада ништа не може рећи са сигурношћу. Према званичним подацима, Горанову мењачницу је пре четири године покушао да опљачка мештанин Зоран С., који је због овог кривичног дела одробијао своју казну. 

Како стоји у пресуди Вишег суда у коју смо имали увид, Зоран је јула 2017. године око 14.20 у урачунљивом стању са фантомком на глави дошао до мењачнице „Лики“, држећи у десној руци металну шипку дужине 40 цм, а у левој руци ручну бомбу М-75 „кашикару“, коју је неовлашћено носио.

- Утрчао је у мењачницу у намери да одузме новац од Горана Ђокића који се налазио за пултом и сређивао новчанице у каси у укупној вредности од око 600.000 динара у различитим валутама и употребио силу, тако што је Горану најпре задао један ударац у главу металном шипком, након чега се оштећени затетурао и наслонио на зид иза пулта. Онда је ушао у простор иза пулта и наставио да Горана наизменично удара металном шипком и ручном бомбом по глави и телу, услед чега је оштећени задобио повреду у виду раздерно нагњечне ране 6 цм, док је све време пружао отпор и дозивао помоћ, те је у једном тренутку успео да ухвати окривљеног за руке, када је овај испустио металну шипку и ручну бомбу – стоји у пресуди. 

Рвање у мењачници је видела пролазница и почела гласно да дозива помоћ, што је чуо пролазник који је утрчао и ухватио обема рукама окривљеног, али је он успео да се и њему отргне и побегне. Окривљени је шипку однео одакле ју је и узео, у породичну кућу једне Алексинчанке, док је бомбу сакрио у гајбу од пива која је стајала у остави у шпајзу те куће, а онда је затражио од власнице једно метално буре како би запалио гардеробу коју је имао на себи, правдајући се да је „ направио неку глупост“ и да мора да му помогне. Ухапшен је исте вечери, а након споразумног признања кривице, за ово кривично дело робијао је 3 године и 6 месеци. 

Полиција је, према нашим сазнањима, након смрти Ђокића више пута испитивала Зорана, али нису нашли никакву сумњу да је могао да буде одговоран за ово дело. 

Подсетимо, инспектори су у оквиру истраге убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца саслушали више од 100 људи из тог места и околних села, Моравца и Тешице, где је почињен злочин.

Сви који су одведени на полиграф су прошли, а једини траг, односно чаура која је нађена поред тела засад не може помоћи у потрази за убицама.

Троструко убиство се догодило у ноћи између 26. и 27. септембра. Ђокићи су отети убрзо након што су својим "фолксваген пасатом" кренули од куће Горанове мајке у Моравцу, а њихова изрешетана и спаљена тела пронађена су шест дана касније, 2. октобра, у атару села Моравац. Истог дана у Тешици је нађен и Горанов спаљени "пасат".

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Sahrana porodice Đokić

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)