ПРЕСЕО ИМ ШОПИНГ У ИСТАНБУЛУ: У шупљинама аутобуса крили 53 кг дроге!

Танјуг

09. 10. 2021. у 00:46

ЦАРИНИЦИ су на прелазу Градина данас успели да спрече покушај кријумчарења 53 килограма марихуане скривене у фабричким шупљинама једног аутобуса.

ПРЕСЕО ИМ ШОПИНГ У ИСТАНБУЛУ: У шупљинама аутобуса крили 53 кг дроге!

Фото: Архива ВН

Дрога је откривена када је на ред за излазну контролу из земље пристигао аутобус нишких регистарских ознака, пун путника који су кренули на шопинг туру у Истанбул, саопштено је из Управе царина.

Царинска анализа ризика указала је, међутим, на то да овај аутобус треба детаљно прегледати, наводи се у саопштењу.

Цариници су замолили путнике да напусте аутобус, а када су у разговору са њима сазнали да су они то путовање добили гратис, био је то додатан разлог за детаљан преглед.

Контролом унутрашњости возила откривене су неправилности у поду предњег дела аутобуса, тачније у првом реду седишта одмах иза возачевог места. Када су цариници подигли подну облогу било је јасно да се у поду крије шупљина која је наменски направљена за кријумчарење.

У овој шупљини била је сакривена марихуана.

Због овог открића аутобус је упућен на додатни преглед мобилним скенером, како би утврдили да ли је још неки део аутобуса испуњен забрањеним садржајем.

На снимку скенера показале су се неправилности у дубини предњег дела аутобуса, што је указало на то да је бункер дубљи него што се то на први поглед чинило, наводи се у саопштењу.

О целом случају обавештени су полиција и Тужилаштво, а детаљан преглед и вађење пакета спроведено је након што је то одобрио јавни тужилац који је убрзо пристигао на лице места.

Захваљујући професионалности, знању и искуству царинских службеника који су, како се додаје у саопштењу, дошли до изражаја током вишечасовне контроле, успешно је пресечен још један ланац кријумчарења наркотика, спречено је да се 82 пакета марихуане нађу на илегалном нарко тржишту, док је полиција по налогу тужиоца привела тројицу возача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРАВИЧНО Питон дугачак 3 метра зграбио дечака (5), угризао га и одвукао у базен: Вребао је у жбуњу, видео сам велику црну сенку (ВИДЕО)