ИНСПЕКТОРИ СЕ БРАНЕ СА СЛОБОДЕ: Засад нема званичних информација из полиције шта им се ставља на терет

Р. Шегрт

21. 09. 2021. у 20:45

ЧЕТВОРИЦА инспектора криминалистичке полиције у Кикинди, која су ухапшена почетком септембра због сумње у злоупотребу службеног положаја, пуштена су из притвора и сада ће са слободе морати да доказују своју невиност.

ИНСПЕКТОРИ СЕ БРАНЕ СА СЛОБОДЕ: Засад нема званичних информација из полиције шта им се ставља на терет

Фото Р. Шегрт

Неправилности у раду инспектора Николе У., Драгана Ђ., Николе Т. и Предрага Р., против којих је поднета кривична пријава, открио је Сектор унутрашње контроле МУП, а истрагу води Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду. Иако се у јавности већ увелико прича о овој афери, до данас нема званичних информација из Полицијске управе у Кикинди.

Засад се поуздано не зна које им се тачно злоупотребе стављају на терет, али се незванично помиње да су четворица инспектора себи приписивала добре резултате у вођењу истрага тако што су подметали доказе против осумњичених. Истражује се и да ли су грубо кршили закон и правила службе тако што су, наводно, прикривали део количине заплењене дроге, а онда је, како се сумња, пуштали на тржиште преко њима познатих дилера. Да ли су радили ове и сличне прекршаје, требало би да открије истрага. Упућени у овај случај кажу да су поменути инспектори у последње време показивали добру финансијску ситуацију и водили лагодан живот, који није могао да се стекне од званичне зараде у служби.

Занимљиво је да су сви осумњичени инспектори, и њихови непосреди начелници, почетком прошле године, добили плакете од тадашњег начелника Севернобанатског управног округа за остварене изузетне резултате, посебно у области сузбијања производње и дистрибуције наркотика.

АФЕРА 11 САОБРАЋАЈАЦА

СЛИчНА афера у Полицијској управи у Кикинди догодила се и пре три године, када су припадници Сектора унутрашње контроле МУП, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили 11 саобраћајних полицајаца због сумње да су примали мито и злоуопотребили службени положај. Незванично сазнајемо да судски поступци против њих још нису завршени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)