ХТЕО ДА "ПОМИЛУЈЕ" УЈАКА, ПА ГА УДАРИО ПЕСНИЦОМ У ГЛАВУ: Млађан Н. из Књажевца саслушан због наношења повреда рођаку

Ј. Ћосин

21. 09. 2021. у 19:45

ТЕК након што резултати обдукције, коју је наложило тужилаштво, покажу да ли су тешке телесне повреде узрок смрти Драгана Живадиновића (56) из Сврљига, који је преминуо 17. септембра након што је две недеље раније претучен у једном ресторану, одлучиће се о новој квалификацији кривичног дела према осумњиченом Млађану Н. из Књажевца, сестрићу преминулог.

ХТЕО ДА ПОМИЛУЈЕ УЈАКА, ПА ГА УДАРИО ПЕСНИЦОМ У ГЛАВУ: Млађан Н. из Књажевца саслушан због наношења повреда рођаку

Фото Ј. Ћосин

Сумња за овај инцидент одмах је пала на Млађана Н., који је претукао Живадиновића на свадби његове ћерке. Ни након две операције у УКЦ Ниш, њему, нажалост, није било спаса.

На свадбеном весељу, нешто после поноћи, Драгану се најбоља другарица његове ћерке пожалила да јој његов сестрић Млађан, који је био видно пијан, досађује и узнемирава. Он је одмах захтевао да сестрића удаље из сале. На несрећу, неколико минута касније, сестрић је пришао Драгану рекао му: "Ујко, дођи да те помилујем" и ударио га песницом у главу. Након тога су, како кажу рођаци, њих двојица изашла напоље, а онда се Драган вратио крвав и поцепан.

Фото:фејсбук

Драган Живадиновић

- Његов сестрић је и на свадбу у Сврљиг дошао пијан. Скоро се развео, а одмах је почео да досађује једној гошћи. Драган је, као добар домаћин, то хтео да спречи. Замолио је да смире Млађана и да га изведу напоље, али се он вратио и почео да га удара. Када је Драган отишао кући, осећао је велике болове у глави. Његова жена је позвала комшију да га превезу у Дом здравља, али су га одатле одмах послали за Ниш, где је оперисан. Био је 14 дана на механичкој вентилацији. Лекари нису давали оптимистичне прогнозе, говорили су породици да ће Драга, ако се уопште извуче, доживотно имати последице због великих оштећења мозга. Нажалост, после 14 дана је издахнуо - каже један од комшија ове честите сврљишке породице.

Млађан је ухапшен 6. септембра, али је три дана касније пуштен из притвора да се брани са слободе због учествовања у тучи.

фото: фејсбук

Млађан Н.

- Осумњичени је хапшен и био је у притвору до 10. септембра због наношења тешке телесне повреде. По саслушању сведока, он је пуштен. Међутим, у међувремену смо добили информацију да је повређени преминуо и одмах је обављена клиничка обдукција и наложене су судско-медицинска и токсиколошке анализе ради утврђивања тачног узрока смрти, како би се утврдило да ли је смрт последица наношења тешке телесне повреде. Када добијемо те резултате, одлучићемо о сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом о евентуално новој квалификацији кривичног дела - каже Иван Марковић, портпарол Основног јавног тужилаштва у Нишу.

Сведоци су потврдили да је Млађан у свечаној сали, пуној гостију, пришао изненада столу где му је ујак седео и мушки га ударио песницом у главу.

 

ДВА ПУТА ОПЕРИСАН

- ЧИЊЕНИЦА је да је млађи момак, знатно снажнији, тешко ударио Живановића. Сазнао сам касније од родбине да је имао хематоме и да је два пута био подвргнут операцији у нишком Клиничком центру. Због тих хематома му је касније и позлило и нема сумње да је реч о наношењу тешке телесне повреде са смртном последицом, што ће вероватно потврдити и анализе чији се резултати очекују - каже извор "Новости" близак истрази.

БОНУС ВИДЕО: СНИМЦИ СА МЕСТА НЕСРЕЋЕ НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ: Дечак (16) изненада преминуо на утакмици

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)