ПРЕВАРИЛИ ФИРМУ И ЗГРНУЛИ МИЛИОНЕ? Хапшење у Новом Саду, два лица осумњичена за злоупотребу службеног положаја

Новости онлине

16. 08. 2021. у 15:12

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су одговорна лица предузећа из Руског Крстура В.Ш. (1953) из Београда и З.Б. (1957) из Куле, као и бивше одговорно лице истог предузећа М.А. (1963) из Суботице, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица.

ПРЕВАРИЛИ ФИРМУ И ЗГРНУЛИ МИЛИОНЕ? Хапшење у Новом Саду, два лица осумњичена за злоупотребу службеног положаја

Фото: Р. Ш.

Како се сумња, В.Ш. и З.Б. су у децембру 2015. године закључили уговор са једном фирмом из Врбаса, на основу ког је ово предузеће предало прерађене прехрамбене произоде фирми из Руског Крстура, у којој су осумњичени одговорна лица. Међутим, по налогу В.Ш., З.Б. и М.А., наведена роба је у току 2016. и 2017. године продата или искоришћена за плаћање без знања и сагласности оштећене фирме. На тај начин, фирма осумњичених је стекла противправну имовинску корист и оштетила предузеће из Врбаса за износ од 135.826.460 динара.

Троје осумњичених се такође терете да су, у сарадњи са одговорним лицем једног предузећа из Темерина уговорили бесплатно складиштење смрзнутог поврћа, а након тога су и откупили веће количине, али га нису платили, него су онемогућили власнику робе да повуче преостале залихе. На тај начин, оштетили су темеринско предузеће за 6.645.281 динар.

Осумњиченима је одређен притвор до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)