ИНЦИДЕНТ У НОВОМ ПАЗАРУ: Отац наговорио сина да се потуче са другом, па га и он напао, дечака ударaли металном шипком по глави?

Novosti online

03. 08. 2021. у 00:50

ЧЕТРНАЕСТОГОДИШЊИ Р. Д. из Новог Пазара је претучен 23. јуна око 11.30 сати увече, када се са друговима враћао из џамије.

ИНЦИДЕНТ У НОВОМ ПАЗАРУ: Отац наговорио сина да се потуче са другом, па га и он напао, дечака ударaли металном шипком по глави?

Фото: В.Н.

- Враћао се са троје деце, били су у џамији до неких 11 сати увече. У близини куће сачекало их је комшијско дете да оцем и стрицем. Отац тог другог детета рекао је "хајде се сада потуците, да видимо ко је јачи". Када је видео да ће његово дете да буде савладано, умешао се и бацио моје дете на шодер. Ударао га је шипком по врату, глави, леђима, а кад је мој син лежао на земљи, дао је свом детету да га шутира. Дечаци који су били са мојим сином покушали су да га одбране, али им је стриц овог малог припретио и покушао да их отера - прича отац дечака Р. Д.

Како објашњава, повод за овај инцидент је претходна чарка међу децом.

- Деца су ишла у школу и, као и сва друга деца, окупила су се у дворишту да се друже. Они су се ту потукли. Његово дете је моје закачило ножем. Дошао је кући увече, ја нисам одмах ни сазнао шта се догодило. Његово дете је звало моје на телефон и помирили су се. Ја сам од њега тражио да се деца измире, комшије су, треба сутра складно да живе, а он се одмакао од моје куће и претио мом млађем сину да ће га његова деца напасти - додаје.

Након напада 14-годишњаку је лила крв из носа, његова мајица и руке биле су потпуно крваве. Р. Д. тврди да у вечери напада "полиција није изашла на терен, а да у болници нису хтели да га фотографишу исте вечери већ тек сутрадан, као и да су тражили да се дете прво умије и нису желели да га фотографишу крвавог".

У ТОКУ ПРИПРЕМНИ ПОСТУПАК

Како кажу из Вишег суда у Новом Пазару, пред тим судом је у току припремни поступак по предлогу Вишег јавног тужилаштва у Новом Пазару "против малолетног А. Б. из Трнаве због кривичног дела насилничко понашање из члана 344 став 2 Кривичног законика, учињеног на штету Малолетног Р. Д. из Трнаве".

Како додају, "више информација о предметном догађају суд не може по закону да износи јер се ради о поступку малолетника као посебно осетљиве категорије".

Болела га је глава, губио је свест

- Тражио сам да дете остане у болници. Болела га је глава, губио је свест. Рекли су да не може да остане и да зовемо хитну ако му не буде добро. Њему је било лоше и звали смо Хитну помоћ, али они нису хтели да изађу на терен. На крају сам га одвео лекару, био је на инфузији. Водио сам га на приватну клинку, где су рекли да је под стресом и у сталном страху - прича отац.

У извештају лекара наведено је да је дечак "узнемирен, уплашен, објашњава да ти људи који су га напали пролазе поред куће и стално осећа страх за своју безбедност, има тремор руку, лоше спава и стално размишља о догађају" и дата му је дијагноза посттрауматски стресни поремећај.

- У Новом Пазару је као на Дивљем западу. Овде није безбедно ни на кафу да изађеш, а да те не сачека секира, нож или метак - додаје Р. Д.

Он тврди да нападач на његовог сина није приведен ни на информативни разговор, због чега је одлучио да га тужи.

Илустрација / Фото: Depositphotos

Прете деци која су сведоци да повуку изјаве

- Они сад прете деци која су сведоци да повуку изјаве. Сва деца су дала идентичну изјаву у којој су рекли да је напао мог сина, а они тврде да га није напао, већ само да су се деца потукла. Добро је да су га другови фотографисали одмах после напада, иначе нико не би знао колико је озбиљно претучен - истиче.

Д. Р. каже да су га звали и школе и питали како је могуће да је до туче дошло, с обзиром на то да је његов син примеран ученик и мирно дете.

- Ја сам инвалид од 1997. године, имам шипку у нози. Радим који год посао могу да отхраним децу, да могу нормално да живе, да не крену странпутицом. Не дам да ми ико бије децу - каже отац.

На судском рочишту се са друге стране, каже, нико није појавио.

- Они случај посматрају као да су се деца потукла и да он није имао ништа са тим. Ја одговорно тврдим да је моје дете тукао отац другог детета, да није у питању само туча међу децом - прича он.

Фото: Н. Кочовић

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)