ВЕЉКО БЕЛИВУК И МАРКО МИЉКОВИЋ У НОВИМ ПРОБЛЕМИМА! Начелник УКП открио - Остало да се обради још много материјала

Novosti online

30. 07. 2021. у 22:22

БОГДАН Пушић, начелник УКП, говорио је данас о оптужници против клана Вељко Беливук - Марко Миљковић, која је подигнута данас и истакао да је материјал обиман и озбиљан.

ВЕЉКО БЕЛИВУК И МАРКО МИЉКОВИЋ У НОВИМ ПРОБЛЕМИМА! Начелник УКП открио - Остало да се обради још много материјала

Фото: АТА имагес/Принтсцреен

Пушић каже да делови исказа који се упорно објављују у медијима у деловима, немају потпору у прикупљеним доказима и оптужници, већ им је циљ да се пређе на политички терен како би се урушио углед председника Вучића, државе и министра Вулина.

Истиче да је лаж да је кућа у Ритопеку Вулинова и опет понавља да је циљ - пребацивање ствари на политички терен.

Ове приче, каже, не могу угрозити досадашњи ток истраге, доказе, нити могу да обесхрабре тужилаштво у раду против криминалне групе.

- Истрајаћемо у томе да утврдимо свачију одговорност свакога ко је пружио било какву помоћ - каже Пушић за "Пинк".

На питање о припадницима МУП и сазнањима о њима, Пушић каже да ће тужилац који поступа у предмету одлучити да ли ће их припојити овом кривичном поступку. Остало је, каже, да се обради још много материјала.

- Убиства нису извршена откад је Вулин постао министар, већ раније, а одлуком Вучића и постављењем Вулина за министра, апсолутни приоритет постало је расветљавање најтежих кривичних дела. Вучић није то стављао под тепих, ствари је назвао правим именом и његовом одлуком, и одлуком Вулина и Гашића, приоритет је постао да се сви постојећи безбедносни капацитети преусмере како би се ова криминална група открила и како би се скупило довољно доказа за њено процесуирање - каже Пушић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)