СРБИ УМЕШАНИ У ПЉАЧКУ ВРЕДНУ ТРИ МИЛИОНА ЕВРА? Упали су, викали “полиција” - део плена у аутобусу нашег аутопревозника (ВИДЕО)

Novosti online

29. 07. 2021. у 00:22

У АУТОБУС су ушле наоружане особе у цивилу, вичући на француском језику "полиција, полиција".

СРБИ УМЕШАНИ У ПЉАЧКУ ВРЕДНУ ТРИ МИЛИОНА ЕВРА? Упали су, викали “полиција” - део плена у аутобусу нашег аутопревозника (ВИДЕО)

Полиција на француским улицама / Фото АП

 У том тренутку настаје хаос јер путници нису знали шта их је снашло. Веома узбуђени полицајци наређују путницима да се нико не помера и само за неколико секунди у потпуности контролишу аутобус. Уперили су пиштоље у путнике као у неком филму.

Овако прича један од путника на линији Париз - Београд, који се задесио у аутобусу у тренутку када је изведена акција француске полиције, а преноси сајт "Сви Срби у Паризу".

Према његовим речима, полиција је претресла аутобус и у њему нашла плен из спектакуларне пљачке јувелирнице из центра Париза. Том приликом су ухапшене две особе а пртљаг свих путника је претражен.

"Полиција, полиција"

Према речима неименованог путника, аутобус који је кренуо у осам из Париза се зауставио негде око 12 сати на изласку из Француску, да би возачи и путници предахнули, преноси извор који се налазио у аутобусу. После не тако дуге паузе путници су се вратили у аутобус и тада настаје права драма.

У аутобусу улазе наоружане особе у цивилу вичући на француском језику "полиција, полиција…".
Према његовим речима, полиција је изводила једног по једног путника и детаљно прегледала торбе.
- Отварали су сваку кутијицу - преноси путник.

Недуго потом, два путника су ухапшена.

- У једном тренутку стављају лисице двојици мушкараца, средњих година која су се возила на спрату аутобуса.

Путник је успео да из разговора са полицајцима утврди разлог ове акције.

- Речено је да је ова акција уско повезана са јучерашњом пљачком златаре у Паризу о којој прича цела Француска и да имају информације да се у аутобусу налази цео плен - каже путник.

Наиме, у уторак се десила спектакуларна пљачка у Паризу надомак Јелисејских поља о Једна особа је ушла у златару и затражила да види накит. Када су продавци извадили накит на сто, мушкарац без маске је извадио пиштољ и побегао са пленом процењеним од два до три милиона евра.

Претресали аутобус 4 сата


Пуна четири сата је полиција претресала торбе и све што се налази у аутобусу. Двојицу осумњичених који одговарају опису су удаљили мало даље од аутобуса са лисицама на рукама а онда су обојица стављена у полицијски аутомобил.

Према речима извора, полиција је била стриктна у спровођењу правила и нису одустајали док нису нашли то што су тражили.

- Све време претреса нико није смео да уради нешто што му није речено. На лицима полицајаца се видела велика узбуђеност и одлучност. Око 16 сати, полиција је претресом једне торбе пронашла плен који је тражила. Накит украден у Паризу у вредности од три милиона евра је пронађен у једној торби - наводи извор.

Извор је додао да се у том тренутку није знало да ли се целокупан украден накит налази у торби. Полицајцима је најважније било да се пронађе власник торбе.

- Возачи су позвали једну особу из аутобуса да преводи пошто они не говоре француски језик. На питање полиције, чија је ово торба, возачи су одговорили да не знају и испало је да је ничија - додаје.

Полиција је и поред тога што је нашла плен наставила претрес торби осталих путника. Извор из аутобуса није потврдио да ли су у међувремену нашли још нешто или ухапсили још неког путника.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (6)

ПОМЕНУЛЕ И КРВНУ ОСВЕТУ: Сестре младића којег је Лаушевић усмртио само једном су се обратиле јавности