СРБИ УМЕШАНИ У ПЉАЧКУ ВРЕДНУ ТРИ МИЛИОНА ЕВРА? Упали су, викали “полиција” - део плена у аутобусу нашег аутопревозника (ВИДЕО)

Novosti online

29. 07. 2021. у 00:22

У АУТОБУС су ушле наоружане особе у цивилу, вичући на француском језику "полиција, полиција".

СРБИ УМЕШАНИ У ПЉАЧКУ ВРЕДНУ ТРИ МИЛИОНА ЕВРА? Упали су, викали “полиција” - део плена у аутобусу нашег аутопревозника (ВИДЕО)

Полиција на француским улицама / Фото АП

 У том тренутку настаје хаос јер путници нису знали шта их је снашло. Веома узбуђени полицајци наређују путницима да се нико не помера и само за неколико секунди у потпуности контролишу аутобус. Уперили су пиштоље у путнике као у неком филму.

Овако прича један од путника на линији Париз - Београд, који се задесио у аутобусу у тренутку када је изведена акција француске полиције, а преноси сајт "Сви Срби у Паризу".

Према његовим речима, полиција је претресла аутобус и у њему нашла плен из спектакуларне пљачке јувелирнице из центра Париза. Том приликом су ухапшене две особе а пртљаг свих путника је претражен.

"Полиција, полиција"

Према речима неименованог путника, аутобус који је кренуо у осам из Париза се зауставио негде око 12 сати на изласку из Француску, да би возачи и путници предахнули, преноси извор који се налазио у аутобусу. После не тако дуге паузе путници су се вратили у аутобус и тада настаје права драма.

У аутобусу улазе наоружане особе у цивилу вичући на француском језику "полиција, полиција…".
Према његовим речима, полиција је изводила једног по једног путника и детаљно прегледала торбе.
- Отварали су сваку кутијицу - преноси путник.

Недуго потом, два путника су ухапшена.

- У једном тренутку стављају лисице двојици мушкараца, средњих година која су се возила на спрату аутобуса.

Путник је успео да из разговора са полицајцима утврди разлог ове акције.

- Речено је да је ова акција уско повезана са јучерашњом пљачком златаре у Паризу о којој прича цела Француска и да имају информације да се у аутобусу налази цео плен - каже путник.

Наиме, у уторак се десила спектакуларна пљачка у Паризу надомак Јелисејских поља о Једна особа је ушла у златару и затражила да види накит. Када су продавци извадили накит на сто, мушкарац без маске је извадио пиштољ и побегао са пленом процењеним од два до три милиона евра.

Претресали аутобус 4 сата


Пуна четири сата је полиција претресала торбе и све што се налази у аутобусу. Двојицу осумњичених који одговарају опису су удаљили мало даље од аутобуса са лисицама на рукама а онда су обојица стављена у полицијски аутомобил.

Према речима извора, полиција је била стриктна у спровођењу правила и нису одустајали док нису нашли то што су тражили.

- Све време претреса нико није смео да уради нешто што му није речено. На лицима полицајаца се видела велика узбуђеност и одлучност. Око 16 сати, полиција је претресом једне торбе пронашла плен који је тражила. Накит украден у Паризу у вредности од три милиона евра је пронађен у једној торби - наводи извор.

Извор је додао да се у том тренутку није знало да ли се целокупан украден накит налази у торби. Полицајцима је најважније било да се пронађе власник торбе.

- Возачи су позвали једну особу из аутобуса да преводи пошто они не говоре француски језик. На питање полиције, чија је ово торба, возачи су одговорили да не знају и испало је да је ничија - додаје.

Полиција је и поред тога што је нашла плен наставила претрес торби осталих путника. Извор из аутобуса није потврдио да ли су у међувремену нашли још нешто или ухапсили још неког путника.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)