СРБИН УХАПШЕН СА ТОНОМ КОКАИНА: Велика акција код Азорских острва, пресретнута једрилица крцата дрогом (ВИДЕО)

Новости онлине

28. 07. 2021. у 14:32

ДРЖАВЉАНИН Србије ухапшен је на Атлантику, у близини Азорских острва, када је пресретнута једрилица са тоном кокаина, која је учествовала у прекооеканској регати, пише шпански портал "Opinion de Malaga".

СРБИН УХАПШЕН СА ТОНОМ КОКАИНА: Велика акција код Азорских острва, пресретнута једрилица крцата дрогом (ВИДЕО)

Фото: Депоситпхотос/Твитер/@policia

Шпанска полиција ухапсила је држављане Србије, Хрватске и Белгије, наводи портал Opinion de Malaga, додајући да сва тројица имају велико искуство у преласку Атланског океана у чамцима овакве врсте и да су већ били "под лупом" полиције у склопу ранијих истрага.

Према писању тог портала, сумња се да је британски нарко-картел ангажовао тројицу искусних скипера да превезу дрогу једрилицом, вредном чак 100 милиона евра, а кокаин је био сакривен у унуташњости брода у посебно направљеним бункерима.

Полицајци су чамцима пресрели једрилицу, која је одвучена до острва Гран Канарија.

- Агенти су више од два сата претраживали једрилицу како би нашли где је сакривен кокаин, а ухапшени су били изузетно мирни, јер су били уверени да истражитељи не могу да пронађу пакете са дрогом - пренео је тај портал.

Како се наводи, кокаин је био спакован у пакете од по килограм, а простор у коме су га држали је био изузетно скровит.

Процењена вредност заплењеног кокаина је у Шпанији 40 милиона евра, док би у Великој Британији, за чије тржиште је наводно спреман, достигао вредност преко 100 милиона евра.

Потпуно нов "модус операнди"

Шверцери су планирали дрогу да продају "на кило", а занимљиво је да су имали потпуно нов и креативан "модус операнди" - изнајмљивали су пловила која су и раније учествовала у регатама, пријављивали их за регате и тако се "шверцовали" са такмичарима и обичним граданством, пише Опинион.

Истрага је показала да је једрилица била пријављена за познату туру, која је још у јануару кренула из Ланзаротеа, а завршила се на острву Мартиник у Малим Антилима, пише портал, и додаје да је кокаин требало да стигне у шпанску луку у Коста де Солу.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)