ПУЦАО У ШАРЦА, НИШАНИО КАНА? Оптужница против Беранца, Цетињанина и тројице држављана Србије

С. ЂОКИЋ

23. 07. 2021. у 21:28

СПЕЦИЈАЛНО државно тужилаштво Црне Горе подигло је и доставило Вишем суду оптужницу против српских држављана Лазара Илића, Страхиње Савића и Ненада Милековића, Беранца Грге Милићевића и Цетињанина Милоша Клечака због припремања убиства Будванина Марка Љубише Кана.

ПУЦАО У ШАРЦА, НИШАНИО КАНА? Оптужница против Беранца, Цетињанина и тројице држављана Србије

Новости

Савић и Илић ухапшени су почетком године у Будви, а специјални тужилац и полиција тада су саопштили да су том акцијом спречили ликвидацију Љубише, који према полицијској евиденцији важи за безбедносно интересантно лице и наводно је близак "шкаљарском клану".

Након што су инспектори Савићу ставили лисице на руке и отворили његов криптовани телефон, он је, речено је тада незванично, признао да је у Црну Гору дошао у ноћи између 19. и 20. јануара, са задатком да прати особу чије је убиство планирано.

Илић, који је у Србији осумњичен због убиства Александра Шарца у октобру 2020. у Београду, наводно је имао задатак да испали хице у Љубишу.

Према списима Специјалног државног тужилаштва, Милићевић је био задужен за логистику, а Клечак је прихватио чланство у криминалној организацији, односно задужење да превози извршиоце кривичних дела до граничних прелаза, спаја их са другим члановима групе и води до такозваних штек-станова.

Тужилаштво их сумњичи да је крајем јануара у Будви требало да убију Љубишу, али су план те криминалне групе осујетили припадници Специјалног полицијског одељења и службеници будванске полиције.

Љубиша је три пута преживео напад - на њега је пуцано 2009, 2013. и 2019. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)