УХАПШЕН МУШКАРАЦ У БЕОГРАДУ: Осумњичен за превару пословних сарадника

Novosti online

21. 07. 2021. у 15:35

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, УКП, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције, Вишег јавног тужилаштва у Београду ухапсили су Н. П. (1977), бивше одговорно лице једног привредног друштва, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара у обављању привредне делатности и на тај начин противправно присвојио 11.029.714 динара.

УХАПШЕН МУШКАРАЦ У БЕОГРАДУ: Осумњичен за превару пословних сарадника

Фото: Д.Н.

Он се терети да је, од септембра до новебра 2018. године, као одговорно лице привредног друштва „ЛПГ Сyстем инц“ д.о.о., лажном документацијом представљао своју фирму као солвентну, на основу које је склопио пословну сарадњу са више привредних друштава на територији Србије.

Како би код оштећених створио привид озбиљности и редовног плаћања, пре преузимања робе од њих вршио је авансне уплате и издавао менице привредног друштва „ЛПГ Сyстем инц“.

Након преузимања робе од оштећених привредних друштава у вредности од 11.029.714 динара, у пословним књигама своје фирме, део те робе је приказао као робу на залихама, док је остатак робе завео као продату двема фирмама, којима робу није испоручио већ је продао на црном тржишту, а новац присвојио.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он  ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)