ОТАЦ И СИН СЕ БРАНЕ ЋУТАЊЕМ: Притвор Игору и Владимиру Божовићу после изручења из Португалије

С. ЂОКИЋ

20. 07. 2021. у 21:17

ИГОР Божовић и његов син Владимир, који су у понедељак из Португалије изручени у Црну Гору, на саслушању код председника подгоричког Вишег суда Бориса Савића, одбили да одговарају на питања, уз захтев да желе да буду испитани у присуству њиховог адвоката.

ОТАЦ И СИН СЕ БРАНЕ ЋУТАЊЕМ: Притвор Игору и Владимиру Божовићу после изручења из Португалије

Игор Божовић / Фото Принтскрин You tube

Како штрајк адвоката траје од 24. маја, њиховом захтеву није било могуће удовољити, због чега су Божовићи, који наводно важе за високорангиране чланове "кавачког клана", након урученог решења о притварању, под јаким мерама обезбеђења, спроведени су у спушки затвор.

Божовићи су ухапшени 13. априла у једној вили у граду Редондо, по потерницама које су за њима расписале црногорске власти. Претресом објеката, које су користили, пронађена су фалсификована лична документа Бугарске и Хрватске са другим идентитетима. Из полиције подсећају због чега се за њима трагало.

Игор Божовић се потражује ради обезбеђења његовог присуства кривичном поступку који се против њега води због кривичног дела стварање криминалне организације - подсећају из полиције. - Он је, како се сумња, од почетка новембра 2011. године на подручју Котора, Тивта и Будве организовао криминалну организацију.

Док је старији Божовић организовао послове, његов син Владимир је, према тужилачким списима, био задужен за застрашивање жртава, набавку оружја и одржавање веза са члановима криминалне организације.

Игор Божовић, је подсетимо, у септембру 2016. године, када је изведена акција хапшења чланова његове и групе Слободана Кашћелана, био у спушком затвору по пресуди за шверц наркотика. Скоро годину касније, почетком августа 2017. несметано је напустио затвор јер је Специјално тужилаштво пропустило да од суда затражи да се Божовићу одреди притвор.

Грешку тужилаца Божовић је искористио и побегао из земље.

ДЕМАНТИ

ИМЕ Игора Божовића поново је било присутно у јавности након именовања Дејана Вукшића за вршиоца дужности директора Агенције за националну безбедност. Социјалдемократа Рашко Коњевић оптуживао је Вукшића да је као адвокат заступао једног од наводних вођа "кавчана", односно Божовића, што је овај демантовао, објашњавајући да је само потписао пуномоћје демантија за медије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕМАМ ДУШЕ НИ ОБРАЗА ДА ПЕВАМ: Рајовић отказао наступ због трагедије на Цетињу - 11 невиних је страдало