"ДАНИЈЕЛА ШТАЈНФЕЛД И МЕДИЈИ НАСТАВЉАЈУ КАМПАЊУ": Огласио се Лечићев адвокат, ево шта је рекао о снимку разговора

Новости онлине

16. 07. 2021. у 15:21

АДВОКАТ глумца Бранислава Лечића, Чедомир Стојковић, огласио се данас саопштењем након што је Више јавно тужилаштво одбацило пријаву глумице Данијеле Штајнфелд, која је Лечића оптужила да ју је силовао.

ДАНИЈЕЛА ШТАЈНФЕЛД И МЕДИЈИ НАСТАВЉАЈУ КАМПАЊУ: Огласио се Лечићев адвокат, ево шта је рекао о снимку разговора

Фото Архива

- Како смо сазнали из медија, заступник Данијеле Штајнфелд уложиће приговор Апелационом Тужилаштву, што значи да одлука Вишег Јавног Тужилаштва још увек није правоснажна. Како видимо, Данијела Штајнфелд, њен заступник, Мерима Исаковић и група медија настављају давно започету медијску кампању, вршећи притисак како на надлежне органе тако и на јавност, уз изношење измишљених, неутемељених и неистинитих оправдања за овакав исход првостепене одлуке, док су чињенице и непобитни докази су на страни мог клијента - написао је Лечићев адвокат.

Он наводи да од 19. марта Лечић у овом случају има статус грађанина, због чега су њему и адвокату непознати детаљи исказа Данијеле Штајнфелд, као и сведока и доказа до којих је дошла полиција.

- Чињеница је да је Данијела Штајнфелд случај силовања започела у медијима, још у августу прошле године, те да се са именом Бранислава Лечића, као починиоца наводног дела, обратила прво медијима, а не полицији. Она је полицији дала исказ са идентитетом Бранислава Лечића тек 19. марта, а америчком Њу Јорк Тајмсу доста раније. Управо од овог медија је мој клијент сазнао да га Штајнфелдова оптужује за силовање, и то још 11 дана пре него што је његово име открила полицији. Наиме, господин Лечић је 8. марта добио питања новинарке овог листа на тему оптужби Данијеле Штајнфелд да ју је он силовао, на шта је одговорио 9. марта негирајући све наводе Данијеле Штајнфелд - истиче Стојковић.

Адвокат даље тврди да је снимак, на коме Лечић разговара са Данијелом Штајнфелд након наводног силовања, монтиран, те да се дијалог између њих двоје није десио у континуитету, већ је сачињен од исцепканих делова, касније налепљених у један дијалог.

Подсетимо, глумица Данијела Штајнфелд прво је свом документарном филму открила да је била жртва силовања, а онда је у јавности изнела тврдње да ју је силовао "моћних из филмске индустрије". Тек месецима касније је полицији пријавила да ју је 2012. године силовао старији колега - иначе познати глумац Бранислав Лечић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)