СНИМЦИ СА ПАКЛЕНЕ ЖУРКЕ НА АДИ: Родитељи деци плаћали сепаре од 90 хиљада са три флаше водке? (ВИДЕО)

Novosti online

24. 06. 2021. у 13:39

ИНФОРМАЦИЈА да је после ноћашње журке на Ади Циганлији 16 малолетника завршило на ВМА у несвесном стању, узбуркала је јавност и отворила многе теме посебно ако се зна податак да је на журци било више 1.000 младих узраста од 16 до 20 година.

СНИМЦИ СА ПАКЛЕНЕ ЖУРКЕ НА АДИ: Родитељи деци плаћали сепаре од 90 хиљада са три флаше водке? (ВИДЕО)

Фото: Танјуг

Наводно су приведени менаџер и конобари клуба у ком је журка одржана. У први мах се сумњало да је реч о некаквом организованом тровању и да је младима нешто сипано у пиће јер су сви имали веома сличне симптоме.

Нешто касније је међутим утвђено да су напросто отровали алкохолом јер је према првим информацијама карта за "упад" на журку коштала 10 евра уз неограничено пиће.

Један од организатора прославе матуре рекао је да су родитељи унајмљивали сепаре за децу са по три флаше вотке који је коштао 90.000 динара.

- Отац ме је звао и тражио да унајми сепаре за своју ћерку објашњавајући ми да жели да ужива на другом или трећем дану прославе матуре, не знам ни сам. Знао је да уз сепаре иде алкохол и то му није био проблем - објаснио је инсистирајући на анонимности.

У разговор се убацила и гошћа локала која је истакла да је мајка. Изнела је своје мишљење да се ништа страшно није десило.

- Та деца су годину и по дана била затворена у кућама. Месецима нису могла да се друже у школи јер су учили од куће. Коначно су се видели и престали да се боје да корона може да убије њих или неког њиховог ближњег. За њихове младе животе то је предуг период. Опустили су се јер одавно то нису могли - казала је Београђанка која је желела да остане анонимна.

Напоменула је да је у среду било веома вруће и да је деци вероватно било потребно веома мало алкохола како би се напили. Уосталом они су могли да се напију и пре него што су ушли у локал. Могло је да се деси да су и сами унели пиће и да нико од одраслих у локалу то не зна - рекла је жена.

Међутим, са тим мишљењем се није сложио њен муж, који је казао да су конобари ти који су одговорни јер никако нису смели да служе пиће малолетним особама.

Чланом 24. Закона о Заштити потрошача прописана је забрана продаје, услуживања и поклањање алкохолних пића, укључујући пиво, лицима млађим од 18 година живота.

- Чланом 160. Закона прописана казна за правно лице које продаје, услужује и поклања алкохолна пића, укључујући и пиво лицима млађим од 18 година живота износи од 300.000,00 до 2.000.000,00 динара, за одговорно лице у правном лицу казна је у распону од 50.000,00 до 150.000,00, а за предузетника од 50.000,00 до 500.000,00 динара - изјавили су раније из Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Како изгледа локал дан касније

Локал у коме је било на стотине тинејџера неометано ради од раног јутра као да 16 малолетника није завршило у болници. У једном делу стоји шанк са точилицом за пиво, који је остао од синоћ. Пријатељ власника локала је објаснио да је он ту постављен због других гостију који су били одвојени од тинејџера.

Мушкарци са метлама у рукама скупљали су велике количине ђубрета које је остало за омладином након хаотичне вечери. Неки од столова су оштећени, а на јастуцима који су постављени за седење виде се отисци стопала. Омладина се пела по столовима у жару прославе.

Људи који су дошли на Аду у локалу пију пиће као да се, само неколико сати раније, ништа није десило.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)