ПОДСТАНАР, ИПАК, БИО ПРЕВАРАНТ: Породица Савић из Ниша, после 13 година стрепње, коначно успела да докаже да су жртве Драгана Ранђеловића

Д. АЛИХОЏИЋ

19. 06. 2021. у 08:00

ЗБОГ сумње да је фалсификовао потпис шездесетшестогодишње Нишлијке и да је направио лажну признаницу о позајмици, а потом је тужио због невраћања, ухапшен је Драган Ранђеловић (52) из Ниша.

ПОДСТАНАР, ИПАК, БИО ПРЕВАРАНТ: Породица Савић из Ниша, после 13 година стрепње, коначно успела да докаже да су жртве Драгана Ранђеловића

Фото: Д. Алихоџић

Одређено му је задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Нишу. Из полиције саопштавају да се сумња да је преварио још грађана, па позивају оштећене који га препознају да се јаве Полицијској управи Ниш. Вест о хапшењу бившег подстанара у породици Савић примљена је са велими олакшањем јер су управо због те лажне признанице могли да остану без крова над главом.

Клупко над Ранђеловићем почело је да се одмотава пре два месеца када су "Новости" писале о мучној судбини Сунчане (65) и Благоја (70) Савића, расељених из Гњилана. Све што су стицали током радног века претило је да оде на добош на основу извршне судске пресуде коју је добио њихов бивши подстанар Драган Ранђеловић, после 13 година парничења. Он им је остао дужан кирију, али уместо да плати дугове, пресавио је табак и тужио Сунчану да му је остала дужна 55.000 евра. Узалуд су биле њене тврдње да то није тачно будући да је Ранђеловић "махао" признаницом на основу које га је нишка полиција и ухапсила јер је утврђено да је фалсификат.

- Нисмо губили наду да ће правда победити. Преживели смо агонију али коначно можемо да одахнемо јер верујемо да ће сада полиција урадити оно што је требало пре 13 година као и да ће се преварант наћи иза решетека на дуже стаже - каже Наташа Савић.

Она је са братом Зораном и сестром Бојаном све ове године помагала родитељима да се изборе да сачувају свој дом.

Зоран Савић / Фото: Д. Алихоџић

- Ово је почетак јер знамо да је много преварених који се нису усуђивали да крену у битку као ми. Били смо најупорнији. Знали смо да су правда и право на нашој страни - вели Наташа.

Савићи не крију да желе што пре да забораве све што их је снашло, али су спремни да пруже помоћ правосудним органима јер имају велико искуство са Ранђеловићем.

- Отац је био просветни радник у Гњилану, а ми смо са мајком живели у Врању. У кући у Нишу нико није живео па је мама одлучила да је изда. Направила је уговор са агенцијом извесног Драгана Ранђеловића и све је било идеално прва два месеца, плаћао је кирију и рачуне. Онда се догодио обрт о коме нисмо сањали ни у најгорој ноћној мори. Наш подстанар је престао да плаћа јер је завршио у затвору. Сачекали смо да истекне уговор и уз сведоке пописали његове ствари пошто смо хтели да ослободимо кућу. На име дуговања задржали смо уметничке слике - прича Зоран Савић.

Подстанар их је најпре тужио да је Сунчана украла 55.000 евра, а када је изгубио спор тужио је да је позајмила од њега 5.000 евра што је после судског процеса дошло до више десетина хиљада евра.

Драган Ранђеловоић / Фото Д. Алихоџић

- У међувремену ју је тужио за све и свашта тако да смо само за адвокате и трошкове потрошили 10.000 евра које немамо од кога да наплатимо јер су извршитељи утврдили да он нема никакву покретну и непокретну имовину и да на 11 рачуна у банкама нема ни динара. Уследио је већи шок када је суд у поновном поступку пресудио да је моја мајка позајмила паре и сада ми због тога губимо кућу. Из авиона се види да је признаница фалсификат јер је судски вештак графолог Лазар Цвејић то изјавио у свом вештачењу да би под чудним околностима усменим сведочењеом то негирао - присећа се Зоран.

ОШТЕЋЕНИ ДА СЕ ЈАВЕ ПОЛИЦИЈИ

РАНЂЕЛОВИЋ је упорно понављао да је правда на његовој страни, да је преварен и да има извршно решење да су му Савићи дужни 55.000 евра. Међутим, осим што је лажирао потпис и признаницу, он се сумњичи и за лажни исказ у суду.

- Сумња се да је у парничном поступку који је водио пред надлежним судом са Сунчаном Савић, дао лажан исказ о веродостојности признанице - кажу у полицији и наводе да се сумња да има више преварених грађана, па позивају оштећене који препознају мушкарца са фотографије да се јаве Полицијској управи у Нишу, путем телефона 018/192 и 018/503-238

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)