УХАПШЕНО 36 ОСОБА ЗБОГ ДАВАЊА МИТА! Велика акција полиције у Краљеву, поткупили чуваре да би крали од "Србијашума"

Новости онлине

18. 06. 2021. у 12:51

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су 36 особа, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела давање мита, примање мита и злоупотреба службеног положаја.

УХАПШЕНО 36 ОСОБА ЗБОГ ДАВАЊА МИТА! Велика акција полиције у Краљеву, поткупили чуваре да би крали од Србијашума

Фото: Муп РС

Кривичном пријавом ће бити обухваћена још једна особа.

Ухапшени су Н. П. (1984), одговорно лице ПД “Јела универзал“ из Ивањице, возачи у тој фирми В. М. (1976), М. М. (1993), В. Д. (1995) и С. М. (1989), возачи у ПД “Маја WOOD“ д.о.о. Ивањица С. П. (1989) и Р. Б. (1984), као и 29 чувара запослених у ЈП „Србијашуме“, у више шумских газдинстава на територији Републике Србије.

Кривичном пријавом биће обухваћена и тридесетогодишња жена, одговорно лице ПД „Маја WOOD“, за којом полиција интензивно трага.

Осумњичени Н. П. и тридесетогодишњакиња терете се да су преко возача запослених у фирмама „Јела универзал“ и „Маја WOOD“, у којима су они одговорна лица, давали мито чуварима шуме како би приликом експлоатације дрвета у отпремницама уносили податке неистините садржине, чиме су оштетили ЈП „Србијашуме“.

Шумски чувари су, како се сумња, у службеној документацији приказивали мање количине од стварно утовареног дрвета, односно приказивали да је реч о лошијој класи робе од оне коју су возачи преузели.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)