ЗАБРАЊЕНА ИМ КОМУНИКАЦИЈА СА СВЕДОЦИМА: Осумњичени за злоупотребу положаја пуштени да се бране са слободе

Љ. П.

18. 06. 2021. у 11:42

ОСУМЊИЧЕНИМА да су злоупотребом положаја противправно присвојили више од 88,8 милиона динара на штету канцеларије једног јавног извршитеља, после саслушања у новосадском Вишем јавном тужилаштву Посебног одељења за борбу против корупције, судија за претходни поступак није одредио притвор.

ЗАБРАЊЕНА ИМ КОМУНИКАЦИЈА СА СВЕДОЦИМА: Осумњичени за злоупотребу положаја  пуштени да се бране са слободе

Фото Depositphotos

Њима је дозвољено да се у даљем поступку бране са слободе, а како сазнајемо, изречена им је мера забране приласка и комуникације са сведоцима.

Због сумње да су починили поменуто кривично дело били су ухапшени Љ.М. (63), помоћник оштећеног извршитеља, В.В. (45), фактички одговорно лице у канцеларији тог извршитеља и одговорно лице предузећа „Пословна логистика“, „Сектор ПП“ и „Колектор сектор“, као и В.Ј. (57), одговорно лице „Пословна логистика“ и „Сектор ПП“.

Такође су, како је саопштио МУП, ухапшени и О.В. (55), фактички књиговођа оштећеног извршитеља и одговорно лице радњи „Везирица“ и „Везирица вез“, И.Р. (47), пословни секретар канцеларије извршитеља, и М.Р. (41), књиговођа извршитеља и одговорно лице фирме „СМС књиговодство“.

Како је саопштио МУП, сумња се да је Љ. М., од 1. децембра 2012. до средине фебруара 2016. године, злоупотребио службени положај помоћника јавног извршитеља, како би заједно са осталим осумњиченима, који се терете да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, стекао противправну имовинску корист.

Они се терете да су фактички фактурисали услуге обраде предмета у поступцима извршења које је водила канцеларија оштећеног преко предузећа у којима су осумњичени одговорна лица и на тај начин присвојили 69.089.082 динара.

М.Р. је, како се сумња, од оштећеног извршитеља за фиктивне услуге књиговодствене агенције у којој је била одговорно лице, наплатила 7.820.786 динара.

Љ.М. се, такође, терети да је наложио исплату дневница за шесторо запослених у канцеларији извршитеља и на тај начин присвојио 4.177.327 динара, као и да је себи и И. Р. неосновано повећао плату и присвојио 3.795.088 динара.

В.В. је, како се сумња, набавио теретно возило у име канцеларије, које је користио у приватне сврхе, а потом продао и присвојио 3.966.229 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)