МУЧИО ЖИВОТИЊЕ И ЗЛОСТАВЉАО ПСЕ У АЗИЛУ ЗА ОБУКУ: Велика акција полиције - Ухапшен мушкарац у Крагујевцу

Novosti online

18. 06. 2021. у 06:58

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин саопштио је да су припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили у Крагујевцу Д.Г. (1972) осумњиченог да је у свом азилу за обуку паса у селу Чумић убијао и мучио већи број паса.

МУЧИО ЖИВОТИЊЕ И ЗЛОСТАВЉАО ПСЕ У АЗИЛУ ЗА ОБУКУ: Велика акција полиције - Ухапшен мушкарац у Крагујевцу

Фото: Free Images Pixabay

џ- У току ноћи у Крагујевцу у заједничкој акцији Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе у Крагујевцу у центру за обуку паса и водича ухапшено је одговорно лице у прихватилишту за псе „Вучјак“ Д.Г.- рекао је министар Вулин.

Како прецизирао, Д.Г. се сумњичи да је свесно и намерно убијао, мучио, занемаривао и злостављао псе који су му били поверени на старање.

- У Србији никакво насиље не може да буде некажњено, ни према људима, ни према животињама и сваки насилник биће кажњен и склоњен са наших улица. Ни једна животиња не заслужује да се људи према њој тако понашају. Припадници Министарства унутрашњих послова увек ће учинити све да овакве нељуде склоне са улица и да заштите сваки живот у нашој земљи- поручио је министар Вулин.

Министар је замолио грађане, да када имају сазнања о оваквим дешавањима то одмах пријаве полицији, а не да каче на друштвене мреже и боре се за лајкове, како они који су овако нешто чинили, када схвате да су откривени, не би сакрили трагове.

- Верујте својој полицији, ми смо једино што стоји између насиља, лудила и нормалног живота- нагласио је министар Вулин.

Осумњиченом је због постојања основа сумње да је починио кривично дело убијање и мучење животиња одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)