БЕРАНАЦ РАСВЕТЉАВА НЕСТАНАК МИХАЈЛОВИЋА: Детаљи из истраге против Божидара Столића, ухапшеног инспектора СБПОК

Е. Х.

14. 06. 2021. у 22:00

СВЕДОЧЕЊЕ Филипа Г. рођеног у Беранама, који је под још недовољно разјашњеним околностима сарађивао са ухапшеним инспектором Службе за борбу против организованог криминала, Божидаром Столићем, могло би да допринесе расветљавању не само нестанка Горана Михајловића (22) из Ресника, већ и још неколико младића са списка отетих, који је обелодањен јавности.

БЕРАНАЦ РАСВЕТЉАВА НЕСТАНАК МИХАЈЛОВИЋА: Детаљи из истраге против Божидара Столића, ухапшеног инспектора СБПОК

Фото: Јутјуб/Принтскрин

Ипак, чини се да је овај Беранац много више плаћао услуге овог полицајца за одређене информације, које је достављао "кавачком клану", него што је помагао у истрази.

Нажалост, Михајловић је 1. априла 2019., отишао управо на састанак са Филипом Г. Од тог дана му се губи сваки траг, а полиција сада има доказе да је младић убијен, а да иза злочина стоје Вељко Беливук и Марко Миљковић.

- Једноставно чуди чињеница да је Филип Г. још на слободи с обзиром на његову улогу у нестанку Михајловића - наводи саговорник "Новости". - Он је практично овог младића из Ресника намамио у клопку. Ускоро ће, међутим, бити поднета кривична пријава за овај злочин. Докази и материјални трагови су прикупљени. Видеће се тачна улога Филипа Г., али и осталих припадника криминалне групе иза које стоје Беливук и Миљковић.

И улога ухапшеног инспектора Столића се сада распетљава у Вишем тужилаштву у Београду, где се против њега води истрага. На терет му се ставља да је узимао новац од "кавачког клана", а да је заузврат достављао информације из истраге која се води против њих.

- Столић је био на вези са Филипом Г., иначе рођеним братом Жељка Г., високопозиционираним чланом которског мафијашког клана - наводи наш саговорник. - Жељко и Радоје Звицер, према оперативним подацима су у изузетним односима. Сумња се да је на тај начин текао и одлив информација. Од инспектора ка Филипу Г., а онда је он прослеђивао брату, а преко њега и Звицеру.

Сумња се да сарадња службеника полиције и младог Беранца траје од његовог хапшења у Београду, прошле године. Тада је он "пао" са 30 грама кокаина и оружјем. Наводно, он је Столићу давао одређене информације везане за убиства и нестанке младића, али је то све радио по упутствима "кавчана", како би га придобио за сарадњу.

Посебну тежину инспектор Столић је имао у истрази нестанака младића, јер су му њихове породице веровале. Од њих је, такође, добијао податке, јер су многи родитељи и блиски чланови породице несталих, сами у једном тренутку кренули у прикупљање информација о њиховој судбини.

- Практично је саботирао истрагу - каже наш извор. - Колеге је, како се сумња, упућивао на погрешан траг, а породице је уверавао да њихова сазнања нису тачна.

БРАНИО СЕ ЋУТАЊЕМ

СТОЛИЋ се у сусрету са тужиоцем бранио ћутањем. У полицији је негирао кривично дело. Своју сарадњу са Филипом Г. правдао је жељом да се сазна истина о несталим младићима, као и да га приволи да сведочи против Беливука и Миљковића, односно против Звицера. Ипак, на полиграфу је пао на сва питања о томе да ли је примао новац и одавао информације, које представљају службену тајну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)