ВУЛИН О ДЕКСТЕРУ: Његова група има много крви на рукама, учествовао у припреми више ликвидација

Novosti online

12. 06. 2021. у 11:16

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да криминалне групе као што су група Вељка Беливука и Радоја Звицера могу да дестабилизују читаве државе.

ВУЛИН О ДЕКСТЕРУ: Његова група има много крви на рукама, учествовао у припреми више ликвидација

Фото: З. Јовановић

- Ми имамо одређена сазнања - истакао је Вулин гостујући на ТВ Прва и додао да такве групе могу да утичу на дестиблизацију, па и на политичку дестабилизацију у земљама које су "непослушне".

- Организоване криминалне групе ове величине као Беливукова и Звицерова су у стању да дестабилизују читаве земље, а ко би био бољи предмет дестабилизације него ликвидација (Александра) Вучића - рекао је Вулин.

Он је нагласио да је Балкан миран, јер је Србија мирна и стабилна и додао да уклањањем Вучића Србија више не би била стабилна, а онда ни Балкан.

Говорећи о шефу тзв. кавачког криминалног клана Радоју Звицеру, Вулин је истакао да је он криминалц који има несхватљиве суме новца и који мозе да нанесе много зла, а да је посебно, како је рекао, киван на председника Србије Александра Вучића.

Вулин је указао да је Звицер, док председник Србије Александар Вучић није повео борбу

против мафије, био угледни грађанин Црне Горе, под зашститом државних органа Црне Горе и да је уживао у свом новцу, али да је сада у бекству и да може да чини бројне злоцине и да наручи пуно зла, а на првом месту је киван на председника Вучића.

Поводом акције "Тројански штит" Вулин је нагласио да МУП Србије добро сарађује са ФБИ и другим партнерима и навео да је хапшење групе коју је предводио Дарио Ђорђевић звани Декстер извршено на основу билатералне сарадње између аустријске полиције и полиције Србије.

- Ми смо пратили Декстера већ дужи временски период и у тренутку када смо знали да ће се он наћи у Бечу са значајном кличином дриге ту информацију смо учиинили доступном аустријској полциији и он је тамо ухапшен са 10 килограма хероина - рекао је Вулин.

Он је навео да је у исто време припаднике његове криминалне групе српска полиција држала на оку и да је највећи део ухапшен, а да је двоје лица још у бекству.

Вулин је истакао да је Ђорђевић учествовао у припремама више ликвидација, да се његов клан бавио растурањем наркотика и да су радили за оног ко им плати.

Министар је указао да ће се, када се заврши истрага, видети да је то веома озбиљна криминална група која има много крви на рукама.

- Изаћи ћемо са свим сазнањима у наредном периоду, истрага ће пратити сваки траг - рекао је Вулин.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)