УКИНУТ ПРИТВОР ОПТУЖЕНИМА ЗА НАСИЉЕ У БЕТОН ХАЛИ: Утврђено да осумњичени не могу утицати на сведоке

Танјуг

11. 06. 2021. у 13:51

ПРВИ основни суд у Београду укинуо је притвор десеторици оптужених за насилничко понашање и нереде које су изазвали 22. маја увече у Бетон хали, након прославе шампионске титуле ФК Црвена Звезда на Савском шеталишту.

УКИНУТ ПРИТВОР ОПТУЖЕНИМА ЗА НАСИЉЕ У БЕТОН ХАЛИ: Утврђено да осумњичени не могу утицати на сведоке

Фото М. Вукадиновић

Суд им је притвор укинуо, пошто је престао да постоји разлог због којих им је притвор првобитно био одређен, а то је да не би утицали на сведоке током истражног поступка, прецизирала је  портпарол суда Бојана Станковић.

Што се тиче предлога тужилаштва да им се притвор продужи да не би поновили киривчно дело у кратком року, кривично ванпретресно веће суда је закључило да тај разлог не стоји, додала је Станковић.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду јуче је суду поднело оптужни предлог против ове десеторице којим их терети за кривично длео насилничко понашање.

Оптужним предлогом тужилаштво тражи да се сви прогласе кривима и да суд осуди В.Ј. на казну од годину и по дана затвора, а У.С, Н.Н, Ј.В, М.П, Ј.П, С.П, Ф.М, Н.Р, И.Ш на годину дана затвора.

Они оптужени јер су у групи и заједно са више НН лица, 22. маја, након прославе шампионске титуле ФК Црвена Звезда којој је присуствовало неколико хиљада навијача, ушли у башту ресторана „Лафаyетте“ у коме се налазило око 400 гостију, око 250 у самој башти, где су дрским и безобзирним понашањем изазвали страх и озбиљне последице по спокојство великог броја присутних гостију и запослених радника ресторана", наводи тужилаштво.

Ту су, како додаје тужилаштво, уз буку и вику узимали чаше и флаше са столова и разбијали ихо под, превртали и ломили инвентар, столове и столице, што су чинили и у правцу гостију и запослених, услед чега је настао метеж међу гостима који су у страху и у трку напуштали башту ресторана уз вриску и плач и тражећи заклон бежали у затворени део и кухињу ресторана, плашећи се за своју безбедност.

Неки од њих су били повређени, са посекотинама.

Непосредно након овог догађаја, полиција је у сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом у Београду ухапсила 109 пунолетних особа која су правила нереде на Савском шеталишту. Поменутих 10 је оптужено за кривично дело, а њих против 99 су покренути прекршајни поступци због кршења Закона о навном реду и миру.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)