РАЗБИО И ЗАПАЛИО ПЕТ ПОЛИЦИЈСКИХ ВОЗИЛА: Предложено 4 године затвора и милион динара казне за учесника прошлогодишњих протеста

З. У.

09. 06. 2021. у 13:06

ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду поднело је Првом основном суду у Београду, оптужни предлог против окривљеног В.Т. због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело Изазивање опште опасности.

РАЗБИО И ЗАПАЛИО ПЕТ ПОЛИЦИЈСКИХ ВОЗИЛА: Предложено 4 године затвора и милион динара казне за учесника прошлогодишњих протеста

П. Милошевић

Ово лице је у току ноћи 07/08.07.2020. године, за време протеста испред Дома Народне скупштине у Београду, пришао службеним возилима МУП РС која су била паркирана на стази између „Главне Поште“ и Цркве „Светог Марка“, каменом поломио стакло на укупно четири возила, након чега је непознатом експлозивном материјом изазвао пожар на тим возилима, а који пожар се касније проширио на још једно возило МУП РС које је било паркирано у непосредној близини.

Прво основно јавно тужилаштво је предложило да суд након одржаног јавног, главног претреса окривљеног В.Т. огласи кривим због извршења напред наведеног кривичног дела и да га осуди по закону, те да му изрекне казну затвора у трајању од најмање 4 (четири) године и новчану казну у износу од 1.000.000,00 динара.

Наиме, током трајања протеста испред Дома Народне скупштине у Београду у ноћи 07/08.07.2020. године од стране НН лица изазван је пожар на укупно пет службених возила МУП РС која су била паркирана на стази између „Главне Поште“ и Цркве „Светог Марка“. Оперативним радом припадника МУП РС, а по налогу тужилаштва утврђен је идентитет лица, односно да у конкретном случају постоје основи сумње да се у радњама В.Т. стичу сви битни елементи кривичног дела Изазивање опште опасности, након чега је осуњмиченом В.Т. најпре одређено задржавање у трајању од 48 сати, те му је након изношења одбране Решењем суда одређен притвор.

У току доказног поступка тужилаштво је саслушало пет сведока, извршило увид у видео записе са сигурносних камера са места догађаја, увид у фото-документцију, наложило обављање потребних вештачења од стране Националног центар за криминалистичку форензику, те извело друге доказе из којих произилази оправдана сумња да се у радњама окривљеног В.Т. стичу сви битни елементи кривичног дела Изазивање опште опасности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОШТЕТИО ОПШТИНУ ЗА 2,5 МИЛИОНА ДИНАРА: Ухапшен ликвидациони управник у Бујановцу