КАКО ЈЕ СРБИН "ПАО" НА МАЛТИ: Александар Стојановић пуцао Арапину у врат, хтео да исече ауто - а ево шта га је одало (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

02. 06. 2021. у 19:42

СРБИН Александар Стојановић, који живи у Сафију на Малти, оптужен је за убиство након што је пријатељу признао да је убио човека за 5.000 евра.

КАКО ЈЕ СРБИН ПАО НА МАЛТИ: Александар Стојановић пуцао Арапину у врат, хтео да исече ауто - а ево шта га је одало (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Стојановић је убио Египћанина Валида Салаха Абдел Моталеба Мохамеда 2018. године, а полиција је Србину ушла у траг након што је панично звао свог цимера Андреа Галеа, говорећи му да је у "озбиљној невољи".

Тело Валида Салаха је пронађено на напуштеном пољу 15. јануара 2018. године у месту Гарб, на острву Гозо.

Андреа Галеа, сведок на суђењу Стојановићу, рекао је на суђењу које је у току да га је упознао преко заједничког пријатеља, и да га је волео као брата. Србин је наводно имао проблема са хероином и недостатком новца.

У јануару 2018. године, Стојановић је једноставно нестао на четири дана, рекавши свом цимеру да нешто мора да уради. Када се вратио признао је шта је урадио, и рекао да има великих проблема.

Након што је убио Египћанина из пушке, план је био да БМВ који је добио како би се одвезао до места ликвидације растуре на делове, али је возило уместо тога завршило у полицији. Такође је рекао да му никада није исплаћено 5.000 евра колико му је обећано за "посао".

Фото: Принтсцреен

Полиција је саопштила да је жртва имала две ране на врату, и да је тело нађено без једне ципеле. Недалеко од његовог тела полиција је пронашла и четири чауре калибра 12 милиметара.

Један од пословних партнера Египћанина је рекао да је Валид Салах добијао позиве од једног "Руса". Када је дошао на Малту, он је показао свом пословном партнеру на сиви БМВ и рекао му да га је Рус поново звао.

Док су пролазили поред аутомобила, сведок је чуо човека који је рекао Салаху "видимо се вечерас".

Полицијска истрага је дуго тапкала у месту, све док у октобру 2019. године Андреа Галео није рекао полицији да му је Стојановић признао да је починио убиство.

Александар Стојановић је ухапшен у притворском центру Сафи, где је чекао депортацију, и у почетку је негирао умешаност у убиство. Када су га суочили са снимцима надзорних камера, казао је да убица само личи на њега, али да то није он.

Суђење Србину се наставља 11. јуна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)