ЈОШ ДВА МЕСЕЦА ЗА ДАРКА ЕЛЕЗА: Тужилаштво БиХ тражи продужење притвора

Владимир Митрић

28. 05. 2021. у 12:40

ТУЖИЛАЦ из Посебног одсека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, упутио је Суду БиХ предлог за продужење притвора за осумњиченог Елез Дарка за још два месеца, открива за “Новости” мр Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва БиХ,.

ЈОШ ДВА МЕСЕЦА ЗА ДАРКА ЕЛЕЗА: Тужилаштво БиХ тражи продужење притвора

Фото: Тужилаштво БиХ

Елезу је притвор одређен 05. марта, "због опасности од бекства, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе и чинити утиацај на сведоке и саучеснике, као и да би боравком на слободи могао да почини ново кривично дело или заврши започето". Притвор му је одредио судија за предходни поступак, на захтев Тужилаштва БиХ, после изручења БиХ из Србије, где је био у есктрадиционом притвору.

- Продужење притвора затражено је ради неометаног наставка истраге у овом предмету, коју Тужилаштво БиХ води заједно са МУП РС, Државном агенцијом за истраге и заштиту-СИПА, Агенцијом за форензичка испитивања и вештачења, као и другим полицијским и безбедносним агенцијама у Босни и Херцеговини и региону, у оквиру предмета Беливук, “Кавачки клан” - кажу у Тужилаштву БиХ.

Тужилаштво БиХ и партнерске полицијске и безбедносне агенције, након изручења осумњиченог Босни и Херцеговини, предузеле су низ истражних активности, које се односе на Елеза и већи број са њим повезаних особа, па је, уз предлог притвора достављена, додатна документација, укључујући и изјаве већег броја сведока.

- Надаље, продужење притвора затражено је и због сазнања о претњама и застрашивањима сведока у предмету - истичу у Тужилаштву БиХ. Тужитељство БиХ води истрагу која се односи на осумњиченог Елез Дарка и више других особа, осумњичених за кривична дела - организовани криминал и у вези са тешким убиством , договором за чињене кривичног дела изнуде И угрожавања безбедности.

Предлог за продужење притвора упућен је Суду БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)