ПОСЕБНИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ НА ОБУЦИ: Погледајте како изгледа оспособљавање за управљање борбеним возилима у мировним операцијама (ФОТО)

Новости онлајн

06. 02. 2023. у 22:38

У ОКВИРУ припрема припадника Војске Србије за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану, на полигонима Центра за обуку копнене војске у Пожаревцу реализована је тронедељна допунска обука за управљање оклопним борбеним возилима.

ПОСЕБНИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ НА ОБУЦИ: Погледајте како изгледа оспособљавање за управљање борбеним возилима у мировним операцијама (ФОТО)

Фото: Министарство одбране

Обуку су прошли посебно селектовани професионални војници са значајним претходним возачким искуством, који ће у овој мировној операцији бити распоређени на дужности возача оклопних борбених возила. Циљ обучавања је да се освеже знања и способности за сигурно и безбедно управљање борбеним возилима приликом реализације задатака у зони операцијe, као и за њихово одржавање и отклањање могућих кварова. 

У складу са програмом додатног оспособљавања, војници су прво реализовали теоријску обуку о карактеристикама возила, специјалних система и уређаја и њиховим специфичностима, а затим су се на полигону оспособљавали за прецизно управљање на различитим теренима, савлађивање препрека, управљање на нагибу и вожњу ноћу и у отежаним метеоролошким условима. 

По завршетку обуке реализован је возачки испит и провера обучености, а постигнути резултати потврдили су одличну оспособљеност војника. Знања и вештине стечене у Центру за обуку копнене војске наставиће да усавршавају током колективне обуке пешадијске чете за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану, како би били у потпуности спремни за реализацију свих задатака који их могу очекивати у зони операције.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

ЧЕСТО СРПСКО ИМЕ ИМА ТУЖНО ЗНАЧЕЊЕ: Родитељи који га дају својој деци често нису свесни порекла