ЕКСПО 2027 ЈЕ ПРЕКРЕТНА ТАЧКА ЗА РАЗВОЈ СРБИЈЕ: Вучић открио нове детаље - следе важни пројекти

Novosti online

24. 06. 2024. у 18:10

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић открио је нове детаље о ЕКСПО 2027.

ЕКСПО 2027 ЈЕ ПРЕКРЕТНА ТАЧКА ЗА РАЗВОЈ СРБИЈЕ: Вучић открио нове детаље - следе важни пројекти

Фото: Принтскрин

- Рекли смо да је ЕКСПО 2027 кључна, не крајња, али прекретна тачка за развој Србије. Данас ћу вам представити докле смо стигли, бројне проблеме, решења, и говорити отворено о ономе шта су изазови за нас, те вас молим да без обзира на партијско опредељење - саслушате. Важно је да чујемо мишљење сваког грађанина - рекао је Вучић и додао:

- Желим да вам покажем шта смо досад урадили - рекао је председник Вучић и на табли детаљно показао шта се где налази на прокетку "ЕКСПО 2027".

"У новембру очекујемо да добијемо заставу ЕКСПА - каже председник и додаје:

- Национални стадион биће повезан са ЕКСПОМ, у току су разговори са једном од две највеће компаније света - "Леџендс".

- Радићемо да, не само управљају стадионом у Београду, већ и у Зајечару, Лозници, Лесковцу. Приредбе и манифестације на Националном стадиону припадаће ЕКСПУ. Дозвољено нам је да ЕКСПО буде на 25 хектара. Одвојили смо мало већи простор, трг са бином, где ће бити и друге велике компаније да се представе. Имамо ЕКСПО променаду, пешачка зона иде од железничке станице.

Истакао је да посебно поносан на улаз у ЕКСПО који су радили српски архитекти.

- Ово је активациона зона, а поред ће бити велики павиљони који ће моћи да изнајме велике земље - рекао је Вучић, те додао и да ће бити могућност за мање земље које ће на видеу зиду моћи да представе своје активности.

Потом је показао и наш национални павиљон, решење нашег архитекте и што ће бити готово фасцинантног изгледа.

- Биће од сталног материјала и биће ту као галерија од 6 хиљада квадрата, на много нивоа, ресторана, кафића и простора за младе - рекао је Вучић.

- Национални стадион имаће капацитет 52.000. Већ 2028 очекујемо да се игра финале Лиге Европе. Досад не каснимо око стадиона иако нам радови иду теже него око ЕКСПА. Ради се у две смене, а кад се поставе рефлектори, радиће се у три смене. На самом националном стадиону радили смо одређене измене, на пример који се тичу излаза, да би се могла гарантовати безбедност сваком човеку који дође на концерт и да може у било ком случају неповређен да напусти овај велелепни објекат - рекао је Вучић.

Када је реч о акватик центру, Вучић је рекао да је од Мађарске и Орбана добио цео пројекат, и да је то сјајна прилика за ватерполисте али и остале водене спортове.

- То ће бити други или трећи центар по величини у целој Европи - рекао је.

Затим је указао где ће бити смештени сви учесници ЕКСПА, те нагласио да ће ти станови бити понуђени онима којима је најпотребније и да ће Влада о томе донести одлуку коме ће припасти по завршетку ЕКСПА.

Председник је напоменуо да је у плану градња највећег аквапарка и да су у току разговори са највећим предузећем које је задужено за сталне поставке циркуса и забавних паркова и да ће то били од великог значаја за развој привреде, привлачење туриста самим тим и развој економије.

- Акваријум ће бити смештен са друге стране Саве поред Природњачког музеја. Имаћемо и делфинаријум. Акваријум ће бити код Ушћа, а на ЕКСПУ делфинаријум. Кажу да ништа на децу са аутизмом не утиче као терапеутски делфини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (53)

РУСИЈА У ЕУФОРИЈИ, АМЕРИ ОСТАЈУ БЕЗ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА?! Американци увели закон да наштете Русима, а сада се им се обија о главу!