ПОСАО ЗА РАЊИВЕ КАТЕГОРИЈЕ: У шест локалних самоуправа у Србији пријава за програм "Заједно за заједницу"

В.Н.

05. 04. 2021. у 13:16

ЈАВНЕ установе и јавна предузећа, привредни субјекти и удружења грађана у Врању, Алексинцу, Крагујевцу, Крушевцу, Пироту и Суботици могу до 16. априла да се пријаве за учешће у програму "Заједно за заједницу".

ПОСАО ЗА РАЊИВЕ КАТЕГОРИЈЕ: У шест локалних самоуправа у Србији пријава за програм Заједно за заједницу

Фото П. Милошевић

Они би запослили припаднике маргинализованих група, у периоду од једног до четири месеца, али би им били покривени трошкови њиховог ангажмана у износу од 28.000 динара за 160 сати рада.

Ангажовани ће обављати послове у области социјалне и хуманитарне помоћи, одржавања и обнављања јавне инфраструктуре, одржавања и чишћења речних корита, хигијене у јавним установама и просторима...

Фото М. Анђела

- Свака од локалних самоуправа, односно послодавци на њиховој територији, имаће прилику да у периоду од априла до августа ангажују око 35 особа, од једног до четири месеца, и обезбеде им месечну накнаду од 28.000 динара нето за 160 сати рада - каже Роберт Бу, вођа тима пројекта Немачке развојне сарадње "Инклузије Рома и других маргинализованих група у Србији" који спроводи ГИЗ.

Фото М. Лабудовић

Бу објашњава да је циљ да међу 210 радно ангажованих буде најмање 60 одсто Рома, као и 30 одсто жена. Прилику за запошљавање, поред ромске популације, имају и повратници из земаља Европске уније, самохране мајке, жене жртве насиља, особе са инвалидитетом, незапослени у периоду дужем од годину дана и друге рањиве категорије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)