ДРЖАВА ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ПОМАЖЕ ПРИВРЕДУ И ГРАЂАНЕ: Синиша Мали открио најновије информације о финансијској подршци током пандемијске кризе

Новости онлајн

17. 03. 2021. у 18:56

МИНИСТАР финансија Синиша Мали вечерас је објавио најновије информације о подршци привредницима и примени Закона о утврђивању порекла имовине.

ДРЖАВА ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ПОМАЖЕ ПРИВРЕДУ И ГРАЂАНЕ: Синиша Мали открио најновије информације о финансијској подршци током пандемијске кризе

Фото: Принтскрин

Синиша Мали је током гостовања у Вестима ТВ Прве истакао да је Закон о утврђивању порекла имовине почео са применом у петак и да се види већ помак у испитививању оних чији приходи не покривају њихов начин живота.

Министар финансија је истакао да су јавне финансије стабиле те да ће држава помоћи привреду током пандемијске кризе.

- Држава је до сада помогла привреду, а помогаће и надаље. Помагаћемо угоститеље, као и градске хотеле. Планирамо да организујемо састанак са различитим удружењима како бисмо видели како даље можемо да помогнемо - рекао је Синиша Мали.

Министар финансија је посебно истакао да је веома важно што смо у овим нестабилним временима сачували радна места и избегли црне сценарије масовних отпуштања који су се могли видети у више земаља света, и подвукао још једном да је веома важно да се што већи број људи вакцинише.

- Позивам све грађане да се пријаве за вакцинацију јер на тај начин једино можемо да наставимо са чувањем радних места - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)