ТЕЛЕНОР ТУЖИО ЈУНАЈТЕД ГРУПУ: Кажу да је разлог непоштена тржишна утакмица

Б.Ца.

18. 02. 2021. у 15:43

КОМПАНИЈА Теленор Србија поднела је тужбу против повезаних фирми Јунајтед Груп Холандија, Српске кабловске мреже д.о.о Београд, Адриа Њуз с.а.р.л. Луксембург и Адриа Њуз д.о.о Београд. Разлог је како су саопштили непоштена тржишна утакмица.

ТЕЛЕНОР ТУЖИО ЈУНАЈТЕД ГРУПУ: Кажу да је разлог непоштена тржишна утакмица

Фото Архива/промо

Теленор у саопштењу оцењује да ова групација компанија, од 25. јануара 2021. године спроводи неистиниту и интензивну медијску кампању користећи медије у свом власништву Н1 и Нова С, чиме настоји да спречи или отежа улазак Теленора као новог конкурента на тржишту дистрибуције медијског садржаја.

Како у Теленору кажу, Јунајтед Група и СББ имају већински положај на тржишту дистрибуције медијских садржаја од 46,1 одсто, док Теленор тек треба да уђе на ово тржиште, и то након што надлежни органи Србије, како наводе, независно, стручно и непристрасно донесу одлуку. Истичу да су потписани уговори о закупу Телекомове инфраструктуре у потпуности у складу са законима Србије и да у њима нема назнака нарушавања конкурентности или медијског плурализма у Србији.

У саопштењу је наведено да је Теленор Србија до сад два пута безуспешно тражио од Унитед Групе понуду за дистрибуцију канала који су у власништву или чијим правима располаже ова групација.

- Као и претходна тужба коју је компанија Теленор Србије поднела за надокнаду штете, и тужба за нелојалну конкуренцију усмерена је против компанија које су креатори медијске кампање - наводи се у саопштењу. - Тужбом за нелојалну конкуренцију захтева се да се фирмама у власништву Унитед Групе такво деловање онемогући, јер се њиме крше законске норме и добри пословни обичаји, и да судска пресуда буде објављена у средствима јавног информисања.

Такође, Теленор наводи да ће накнадно определити висину штете коју је претрпео због нелојалне тржишне утакмице. Због интензивне медијске кампање и оптужби са којима се суочава.Додају да су били принуђени да предузму правне акције како би заштитили своју репутацију. У компанији верују да ће од сада наставити да се на тржишту такмичи релевантним понудама које корисници вреднују, као што је чинила током 15 година пословања на српском тржишту, наведено је у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)