РАЗДВОЈЕНЕ ДЕЛАТНОСТИ У ЕПС: Министарка Михајловић и директор Грчић потписали уговор

Е.Б.Т.

29. 12. 2020. у 13:22

ОСНИВАЧКА права Електропривреде Србије над Оператером дистрибутивног система (ОДС) "ЕПС Дистрибуцијом" пренета су од данас на Владу Србије.

РАЗДВОЈЕНЕ ДЕЛАТНОСТИ У ЕПС: Министарка Михајловић и директор Грчић потписали уговор

Зорана Михајловић

То ће омогућити ефикасније пословање обе државне компаније које неће бити приватизоване, нити ће смањивати број запослених. Ово је поручено данас након што су министарка енергетике Зорана Михајловић и вршилац дужности директора ЕПС-а Милорад Грчић потписали уговор о раздвајању делатности у том јавном предузећу.

- Нема бојазни да ће ЕПС и ОДС бити приватизовани -  истакла је Михајловићева. - Нико неће остати без посла, то су наша предузећа и наше злато које ћемо даље чувати и развијати. Визија Владе је да ЕПС буде регионално моћно предузеће, да се губици у дистрибутивној мрежи сведу на најмању могућу меру, а да грађани буду задовољни и количином и квалитетом испоручене енергије.

Она је истакла да ОДС сада може да крене у добијање лиценце коју од свог оснивања нема и додала да ће држава све учинити да ојача ЕПС и електродистрибутивну делатност.

Грчић је рекао да ће ЕПС наставити са улагањем у производне капацитете, посебно у обновљиве изворе енергије. Вршилац дужности директора "ЕПС Дистрибуције" је оценио да ће ОДС кроз развој пружити већи квалитет услуга корисницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: Мирдита и треба да буде на Видовдан!

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: "Мирдита и треба да буде на Видовдан!"

ЧЕДОМИР Јовановић, председник ЛДП-а, напао је Милоша Раденковића, водитеља јутарњег програма на телевизији "Прва", и питао га због чега не узме пушку и не оде у војску и изазвао општи хаос у студију у којем је био и Војислав Шешељ, лидер радикала.

17. 06. 2024. у 14:30

ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

"ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА" Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

БИВШИ председник Молдавије Игор Додон изјавио је да је сигуран да је већина грађана Молдавије против одлуке власти те земље да у Генералној скупштини УН подржи и гласа за резолуцију о наводном геноциду у Сребреници.

17. 06. 2024. у 10:50

Коментари (0)

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ НАВИЈАЧЕ! Почели тучу на ЕУРО 2024, али када се чуло Јуриииш! - нису се провели добро (ВИДЕО)