ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У 2021. ГОДИНИ: Вучић објавио колико ће износити и ко ће све добити већу зараду

Novosti online

28. 12. 2020. у 13:15

ПОЧЕЛА је новогодишња конференција председника Републике Србије Александра Вучића, на којој ће сумирати и представити планове за 2021. годину, а председник је говорећи о платама, најавио повећање плата.

ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У 2021. ГОДИНИ: Вучић објавио колико ће износити и ко ће све добити већу зараду

Фото: Танјуг/Раде Прелић

- Циљ је да плате до краја ове године достигну ниво између 560 и 570 евра. Говорим о просечној плати, а она би у Београду износила неких 700 евра. Предвиђено је повећање плата од 1. јануара за здравствене раднике од 5 одсто, за осатале 3,5 одсто, а за све друге од 1. априла 5 одсто, при чему ћемо за војнике, разводнике, десетаре и подофицире подићи за додатних 10 одсто, због тога што желимо да привучемо људе у војску - рекао је Вучић.

Председник је навео да је трећи циљ даље побољшање животног стандарда, кроз висину плата, пензија, улагања у чистији ваздух, бољих путева, пруга и изградње мреже гасовода.

- То су и снажнија војска и полиција, све оно што доприноси јачању једне државе. Наши планови су амбициозни и велики, без обзира на тежину тренутне ситуације - истакао је председник.

- Ми следећу годину очекујемо да завршимо са стопом раста од 6 одсто, а да ниво јавног дуга не пређе 60 одсто. Ми не смемо да остављамо нашој деци дугове и оптерећења, већ морамо да домаћински послујемо - рекао је Вучић.

Вучић је илустровао колико су већ порасле плате медицинским радницима, и истакао је да је у претходној деценији плата медицинских сестара порасла за 63.4 одсто.

- Што се пензија тиче, циљ је да пре краја године буду око 270 евра, а циљ је да наставимо да повећавамо давања за најстарије - рекао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: Мирдита и треба да буде на Видовдан!

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: "Мирдита и треба да буде на Видовдан!"

ЧЕДОМИР Јовановић, председник ЛДП-а, напао је Милоша Раденковића, водитеља јутарњег програма на телевизији "Прва", и питао га због чега не узме пушку и не оде у војску и изазвао општи хаос у студију у којем је био и Војислав Шешељ, лидер радикала.

17. 06. 2024. у 14:30

ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

"ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА" Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

БИВШИ председник Молдавије Игор Додон изјавио је да је сигуран да је већина грађана Молдавије против одлуке власти те земље да у Генералној скупштини УН подржи и гласа за резолуцију о наводном геноциду у Сребреници.

17. 06. 2024. у 10:50

ЗАШТО ЈЕ БАЈАГА ИЗБАЧЕН ИЗ РИБЉЕ ЧОРБА: Бора се присетио најтежих тренутака - Депресија, хтео сам да престанем да певам

ЗАШТО ЈЕ БАЈАГА ИЗБАЧЕН ИЗ "РИБЉЕ ЧОРБА": Бора се присетио најтежих тренутака - "Депресија, хтео сам да престанем да певам"

ФРОНТМЕН легендарне рок групе "Рибља чорба" написао је бројне хитове, како за свој бебд, тако и у сарадњи са колегама и пријатељима.

17. 06. 2024. у 20:22

Коментари (19)

НОВА СИТУАЦИЈА НА ЕУРО 2024: Душан Тадић није био на тренингу Србије дан после меча са Енглеском, ево и зашто