ВЛАДА УСВОЈИЛА ПРЕДЛОГ ЗАКОНА: Дигитална имовина и по закону

А.Б.

27. 11. 2020. у 17:35

ВЛАДА Србије усвојила је данас Предлог закона о дигиталној имовини у циљу регулисања, унапређења и развоја овог тржишта и спречавање злоупотребе те врсте имовине у криминалне сврхе.

ВЛАДА УСВОЈИЛА ПРЕДЛОГ ЗАКОНА: Дигитална имовина и по закону

Зграда Владе Србије

Како је саопштено после данашње седнице, усвајањем овог закона биће омогућено финансирање помоћу инвестиционих токена, унапређење и развој тржишта капитала, коришћење дигиталне технологије и обезбеђивање оквира за борбу против злоупотреба на тржишту дигиталне имовине, као и прања новца и финансирања тероризма.

- На овај начин, настоји се да се иде у корак са савременим тенденцијама глобалног, дигиталног и електронског пословања, али и да се кроз овај вид пружања услуга и пословања додатно подстакне домаће ИТ предузетништво у области информационо-комуникационих технологија на стандардизован и контролисан начин, пре свега, сагласно међународним стандардима у области борбе против криминала и спречавања прања новца - стоји у саопштењу.

Истиче се и да ће по усвајању закона, бити остварена правна сигурност и у законским оквирима обезбеђена предвидивост у пословању с дигиталном имовином.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (1)

НОВИ МИГ-41: Лети до 5.500 км/х наоружан ракетама кинџал и циркон - обавља борбене задатке у стратосфери