"ПОНОСАН САМ ШТО СМО УСПЕЛИ ДА РЕШИМО МАЛЕ ПРОБЛЕМЕ": Вучић - Очекујем још већу сарадњу са немачким компанијама у будућности

Танјуг

28. 05. 2024. у 12:22

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је данас, на церемонији полагања камена темељца за изградњу нове фабрике компаније "PWO Group" у Прељини код Чачка, да очекује у наредном периоду још већу сарадњу са немачким компанијама и најавио да ће у новој компанији у граду на Морави бити запослено 800 људи у наредним годинама.

ПОНОСАН САМ ШТО СМО УСПЕЛИ ДА РЕШИМО МАЛЕ ПРОБЛЕМЕ: Вучић - Очекујем још већу сарадњу са немачким компанијама у будућности

Фото: Новости/Танјуг

- Све је учињено да ова фирма дође у Србију и у њој ће бити запослено више од 500 људи у наредним годинама. То ће нарасти и на 800 људи - навео је Вучић.

Казао је да је недалеко од тог градилишта подигнута прва фабрика и да су немачке компаније после много година почеле да долазе у Чачак, уместо што су људи одлазили пре из града на Морави и тражили срећу у Немачкој, Аустрији, Швајцарској и другим земљама.

- Онда смо почели да радимо марљивије, да се ангажујемо више и да доводимо немачке инвестиције, оно што је најбоље у Европи. И поносан сам што смо успели да решимо мале проблеме, а било је безброј проблема, али смо их решавали заједнички успешно - нагласио је Вучић.

Он је рекао да ће у Чачку та компанија запослити људи колико имају и у својим фабрикама у Чешкој, Мексику, Канади, Немачкој и изразио уверење да ће наша компанија бити важан део у том ланцу.

Подсетио је да је та породична компанија основана 1919. године и да долази из Шварцвалда (Црне шуме) и рекао да би требало да дамо посебан орден за Црну шуму јер нам одатле долази највише немачких компанија.

Вучић је додао да пет од 15 највећих извозника нам долази из Немачке, што говори колико нам је Немачка важна и да очекује у будућности још више од сарадње са том земљом.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Турци упали  на тренинг Србије пред први меч орлова на ЕУРО 2024 (ВИДЕО)