ЗА УЛАЗАК У МАКЕДОНИЈУ ПАСОШ ВАМ НЕ ТРЕБА, АЛИ ЈЕ ОВАЈ ПАПИР НЕОПХОДАН: Без њега не планирајте ни пут до Грчке, ево колико кошта

Novosti online

26. 05. 2024. у 07:55

КО планира да годишњи одмор проведе у Грчкој, а притом путује својим колима, требало би да зна да уколико иде преко Северне Македоније и даље важи правило поседовања зеленог картона.

ЗА УЛАЗАК У МАКЕДОНИЈУ ПАСОШ ВАМ НЕ ТРЕБА, АЛИ ЈЕ ОВАЈ ПАПИР НЕОПХОДАН: Без њега не планирајте ни пут до Грчке, ево колико кошта

Фото: Профимедија

Зато би најбоље било да пре него што спакујете кофере обезведите овај папир.

Поседовање зелене карте осигурања обавезно је када се улази и на територију Русије, Белорусије, Украјине, Молдавије, Турске, Израела, Ирана, Албаније, Туниса и Марока.

Такође, у Северну Македонију српски држављани могу да уђу са пасошем или са боиметријском личном картом, док је за Грчку обавезан пасош.

Између Србије и Северне Македоније постоји Споразум о социјалном осигурању, којим је регулисано питање коришћења здравствене заштите за време привременог боравка путника, туриста у Северној Македонији, без наплате услуга.

Под овим услугама се подразумевају само хитне здравствене интервенције, док се пред путовање у Грчку саветује уплата приватног здравственог осигурања, макар и у најмањим износима.

Уколико имате зелени картон обезбедили сте покривање трошкова за штете и повреде које евентуално направите својим возилом у иностранству. Он може да се купи само код осигуравајуће куће где је осигурано и само возило, наводи АМСС.

За издавање зелене карте потребни су вам само на увид полиса обавезног осигурања од ауто-одговорности и саобраћајна дозвола. Овај документ, како је објашњено, везује се уз полису обавезног осигурања и на њему се мора налазити број полисе уз коју важи. Цена за зелени картон је готово свуда иста и у просеку износи 2.000 динара, подаци су АМСС-а.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: ВАТРОМЕТ КОД БЕОГРАДСКОГ ПОБЕДНИКА: Кад "делије" славе Звездину титулу на Калемегдану

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ВАТРОГАСЦИ су спасили 28 људи који су остали заглављени висећи 30 метара наглавачке током вожње у забавном парку у Орегону у Сједињеним Америчким Државама.

15. 06. 2024. у 10:44

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - Били смо спремни да интервенишемо

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - "Били смо спремни да интервенишемо"

РУСКИ војни авион јуче је накратко нарушио ваздушни простор Шведске источно од балтичког острва Готланд, након чега су га пресрели шведски борбени авиони, саопштиле су данас оружане снаге те нордијске земље.

15. 06. 2024. у 12:42

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

СРАМ ВАС БИЛО! Енглези се баш плаше Србије, раде све да подигну тензије пред меч против орлова