РАДНИЧКИ СИНДИКАТ "ПУТЕВА": Хвала Весићу и Малом - део захтева испуњен, сутра без штрајка

Novosti online

25. 05. 2024. у 22:38

ПРЕДСТАВНИЦИ репрезентативног синдиката у јавном предузећу "Путеви Србије" - Радничког синдиката данас су на сасатнку са министом финансија Синишом Малим и министарком привреде Адријана Месаровић договорили испуњење дела њихових захтева, након чега су одустали од једночасновног штрајка најављеног за недељу.

РАДНИЧКИ СИНДИКАТ ПУТЕВА: Хвала Весићу и Малом - део захтева испуњен, сутра без штрајка

Фото Новости

Раднички синдикат захваљује првом потпредседнику Владе и министру финансија Синиши Малом, министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горану Весићу и министарки привреде Адријани Месаревић, као и в.д. генералном директору Зорану Дробњаку, који су имали разумевања и помогли да се дође до испуњења дела захтева.

На данашњем састанку договорено је да се свима запосленима у ЈП "Путеви Србије"

у сектору за наплату путарине који имају коефицијент 2.0 и испод 2.0, коефицијент увећава за 15 одсто, као и да им се сваке године исплаћује једнократна солидарна помоћ у износу од 50.000 динара.

Фото Новости

Такође, договорена је исплата прековременог рада, а послодавац је у обавези да пронађе модел за исплату.

С брзиром да је постигнут договор, синдикат обавештава запослене да се одустаје од најављеног штрајка, који је заказан за недељу 26. мај, а у наредним недељама преговараће се око потписивања новог Колективног уговора којим ће се решавати већина отворених питања.

-Настављамо даљу борбу до испуњења свих захтева како бисмо оправдали и доказали да је наш Раднички синдикат једна јака институција која ће увек стајати уз раднике, наводи се у саопштењу овог синдиката.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

НИКОЛА РОКВИЋ НАСТАВЉА ХУМАНИТАРНУ МИСИЈУ: Патике са ходочашћа продате за пола милиона - ево колико новца је до сада сакупљено (ФОТО)