НАЈВИШЕ СЕ НУДЕ БАЊЕ: Први пресек пријављених угоститеља за туристичке ваучере, упис грађана почиње од 15. јануара

Е.Б.Т.

10. 01. 2024. у 07:00

ЗА туристичке ваучере за одмор у Србији до сада се пријавило 3.653 угоститеља. Њихово пријављивање је почело 31. децембра, а грађанима ће то бити омогућено од понедељка, 15. јануара.

НАЈВИШЕ СЕ НУДЕ БАЊЕ: Први пресек пријављених угоститеља за туристичке ваучере, упис грађана почиње од 15. јануара

фото:В.Митрић

Ово је јуче изјавио државни секретар у Министарству туризма Урош Кандић, подсећајући да је дуплирана вредност овогодишњих ваучера са 5.000 на 10.000 динара, као и да је повећан лимит зараде за запослене који могу да користе ову субвенцију, са 70.000 на 80.000 динара.

Према листи објављеној на сајту Министарства туризма највише пријављених угоститеља је из српских бања - Сокобање, Ковиљаче, Нишке, Сијаринске, Прибојске, Горње Трепче. По броју пријава следе власници смештаја на планинама, првенствено на Златибору и Копаонику.

Ваучери се могу користити у угоститељским објектима ван места пребивалишта. У првом кругу биће подељено 100.000 ових купона за одмор, а Кандић истиче да очекују велико интересовање и грађана и угоститеља, имајући у виду да је њихова вредност повећана.

- Не сумњам да ће и ове године веома брзо отићи први контингент ваучера, очекујемо да то буде већ тог 15. јануара, да се сви грађани пријаве и да свих 100.000 ваучера оде - каже Кандић. - Када је у питању наставак године, верујемо да ће бити још ваучера.

Током претходних девет година више од милион ових туристичких купона је подељено грађанима.

- Ваучери су спасли домаћу туристичку привреду током 2020. и 2021. године, односно за време пандемије вируса корона, јер да није било тога заиста би многи од њих тешко преживели и опстали у свом послу - наводи Кандић. - Када смо 2015. започели са овом врстом субвенција, имали смо 1,2 милиона долазака домаћих туриста. Ове године, према најсвежијим подацима, ми смо премашили 2,1 милион, тако да је ефекат ваучера евидентан.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ

ПРАВО на ваучере имају пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, студенти, лица старија од 65 година која не остварују право на пензију, као и запослени са примањима до 80.000 динара месечно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

Средоземно море у Египту на какво нисте навикли! 8 дана већ од 560€ All Inclusive