ПЕНЗИОНЕРИМА ЈЕФТИНИЈА ХРАНА И ГОРИВО: Од понедељка важе пензионерске картице, милион најстаријих је већ на списку

Новости Онлајн

28. 09. 2023. у 07:32

ОД првог октобра уз пензионерске картице пензионере чекају бројни попусти. Ниже цене их очекују у великом броју радњи и компанија. Између осталог и путарине и гориво ће плаћати јефтиније. До сада се за пензионерске картице пријавило више од 900.000 хиљада пензионера.

ПЕНЗИОНЕРИМА ЈЕФТИНИЈА ХРАНА И ГОРИВО: Од понедељка важе пензионерске картице, милион најстаријих је већ на списку

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Примена пензионерских картица ће бити могућа од 1. октобра 2023. године, а њиховом употребом пензионери ће моћи да остваре бројне попусте и погодности, да купују јефтиније или да добију повољније услуге код привредних субјеката који покажу друштвену одговорност и прикључе се акцији.

Министар Синиша Мали раније је рекао да је до сада направљен договор са око 600 привредних субјеката. Он се захвалио привредним субјектима који су се одазвали акцији, и позвао и друге друштвено одговорне компаније да се прикључе пројекту. Истовремено, позвао је и пензионере који се нису пријавили, да се пријаве за добијање картице.

- Пензионери који се још нису пријавили то могу да ураде онлајн или у филијалама ПИО фонда, на шалтерима Поште Србије и Поштанске штедионице. Пријава је једноставна, а користи очигледне, рекао је Мали након потписивања у Дирекцији ПИО Фонда у Београду.

Министар је навео неке примере попуста и погодности које ће пензионери имати коришћењем пензионерских картица.

- Рецимо, уговор са НИС-ом који је данас потписан подразумева попуст од једног до три динара по литри горива у зависности од врсте горива. Уговор са Путевима Србије подразумева за три одсто смањење путарине за наше најстарије, прецизирао је Мали.

- Поред највећих трговачких ланаца, ту је велики број апотека, месара, пекара, осталих установа које су битне за живот и куповну моћ пензионера. Учешће у овој акцији узео је велики број здравствених установа, апотека, ординација. На страну појединачне користи које ће пензионери имати, ово је мера која је добра и за привреду и фирме, јер са овим попустима оне улажу у своју базу клијената и одржавају своје тржишно учешће и задржавају куповну моћ, нагласио је Тривунац.

Међу привредним субјектима који су потписали уговор са ПИО Фондом су НИС, Путеви Србије, Аман, Меди груп, Акватен комплекс и Дом за старе из Алибунара, Дом за смештај одраслих и старијих Свети Трифун из Београда, Очна кућа Алберт из Београда, Дијагностички центар Алберт из Београда, СБ Меркур из Врњачке бање, Бања Русанда Меленци, Миленијум медикал центар, Врањска бања.

Уговор су потписале и Специјалне болница за неспецифичне плућне болести Сокобања, Специјална болница за рехабилитацију Бања Кањижа, Специјална болница за рехабилитацију Јунаковић, Апатин, Специјална болница за рехабилитацију Гамзиград из Зајечара и Атомска бања из Горње Трепче.

У пројекат ће се, између осталих, укључити скоро сви трговински ланци, највеће апотеке, лабораторије, приватне здравствене установе, офталмолошке ординације.

БОНУС ВИДЕО: ПОМОЋ НАЈСТАРИЈИМА - Министар Селаковић у Новом Саду на промоцији нове пензионерске картице

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

НЕЋУ ДА СЕ ИЗВИЊАВАМ ШТО СЕ ДИВИМ НОВАКУ: Ђоковић гледа и не верује, овакав текст о њему скоро није написан