ЧЛАН ФИСКАЛНОГ САВЕТА: Економске мере показују бригу државе

Новости онлајн

10. 06. 2023. у 09:15

ЧЛАН Фискалног савета Бојан Димитријевић рекао је данас, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк, да су нове економске мере у оквирима постојећих фискалних правила, те да показују бригу државе о грађанима.

ЧЛАН ФИСКАЛНОГ САВЕТА: Економске мере показују бригу државе

Фото: Принтсцреен/ТВ пИНК

- Влада Републике Србије доноси групу мера која се састоји од четири врсте мера, усмерену ка повећању животног стандарда пензионера, затим запослених, пре свега у здравству и просвети, на побољшање стандарда родитеља са децом до 16 година, док се четврта мера односи на подстицај туризму. Мој је утисак да су ове мере добро циљане, односно да су усмерене на праве цијне групе у овом тренутку – рекао је Димитријевић и додао да је најважније што мере показују бригу државе о њеним грађанима.

Он се посебно осврнуо на запослене у просвети и истакао да је важно што се континуирано, годинама уназад, повећавају плате у образовању.

- Важно је да имамо добро плаћене просветне раднике, јер треба дугорочно да водимо политику која ће повећати ауторитет професора. Треба да се ради на томе да се најпре привуку, а затим и задрже квалитетни људи у просвети – додао је члан Фискалног савета.

Он је закључио да су нове економске мере у оквирима фискалних правила, с обзиром на то да учешће пензија у БДП-у остаје испод 11%.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (54)

ЖИКА ИМА ОГРОМНУ ПЕНЗИЈУ: Службеник три пута проверавао - није могао да верује када је видео бројку