СКОРО 50 МИЛИОНА ЕВРА ОД ИЗВОЗА СТРУЈЕ У 2023: Почели и ремонтни радови на постројењима ЕПС

Е.Б.Т.

29. 03. 2023. у 16:43

СРБИЈА је од почетка године извезла струју у вредности од 49 милиона евра, а само у марту је зарада од извоза износила 32,5 милиона евра.

СКОРО 50 МИЛИОНА ЕВРА ОД ИЗВОЗА СТРУЈЕ У 2023: Почели и ремонтни радови на постројењима ЕПС

Фото АП

Ово је рекао в.д. директора ЕПС-а, Мирослав Томашевић, члановима Надзорног одбора истичући да је постигнут циљ. Систем је, како додаје, подигнут захваљујући релативно благој зими, доброј хидролошкој ситуацији, али и спремности термоелектрана.

- Увозом угља додатно је осигуран систем, а тренутно су депоније пуне, поготово у Костолцу – казао је Томашевић, а наводи се у информацији ЕПС-а. - Укупно на депонијама ЕПС-ових термоелектрана тренутно је 1,77 милиона тона угља, што је незабележено последњих година.

Он је истакао да је почела ремонтна сезона, те да су уговорени сви послови.

- И Међународни монетарни фонд смо на састанку обавестили о свим резултатима и плановима, као и о томе зашто ЕПС није финансијски ризик – казао је Томашевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима