ВУЧИЋ: Очекујемо више грчких инвеститора у Србији и енергетско повезивање

Танјуг

28. 03. 2023. у 13:26

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић рекао је данас да, после тешког периода пандемије, Србија очекује да привуче много инвеститора из Грчке, као и да српски привредници више улажу у тој земљи.

ВУЧИЋ: Очекујемо више грчких инвеститора у Србији и енергетско повезивање

Фото: Танјуг

Вучић је, на заједничкој конференцији за новинаре са грчком председницом Катерином Сакеларопулу, рекао да су разговарали и о енергетском повезивању у наредним годинама и да је Србија показала заинтересованост за куповину одређених количина течног гаса у Александрополису.

Он је рекао да је са председницом Грчке разговарао и о инфраструктурном повезивању две земље и да ју је упознао са оним шта се гради кроз Србију.

- Завршићемо брзу пругу до мађарске границе за мање од две године, а почињемо да радимо брзу пругу и до Ниша и касније до Северне Македоније, а да је за нас веома важан коридор Будимпешта-Београд-Скопље-Солун-Пиреј-Атина - навео је Вучић.

Казао је и да су Пиреј и Солун значајни и због карго саобраћаја, јер је приступ роби поморским путем јефтинији.

Вучић је рекао да је због повезивања два народа важан и путнички саобраћај, који би то олакшао.

Он је додао да су финансије Србије уређене и да нема структуралних проблема.

- Да немамо проблеме са Приштином и да није сукоба у Украјини, имали бисмо инвестициони рејтинг кредитни, сада смо једну степеницу испод, али смо тај рејтинг у претходних осам година подигли за четири степена, што довољно говори о успесима Србије у претходним годинама - закључио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (202)

БИЛО ИМ ЈЕ ЖАО ДА МЕ МАЛТРЕТИРАЈУ Коља о хендикепу: Гледам на то као на предност